Kırsal Kalkınmaya Yumurta Dopingi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma hamlesinde öne çıkan çalışmaları arasında yer alan Salma (Doğal) Tavuk Projesi’nde köylülere dağıtılan yumurta tavuğu sayısı 30 bine ulaşırken, elde edilecek yumurtalar “Biyumurta” markasıyla satışa sunulacak.

Kırsal Kalkınmaya Yumurta Dopingi
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu kırsal kalkınma projelerinden Salma (Doğal) Tavuk Projesi’nde Aladağ’ın ardından Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerinde ‘Atak S’ cinsi tavukların teslimi yapıldı. İlk etapta 80 köylüye 40 bin adet tavuk dağıtımını kapsayan projede Adana Büyükşehir Belediyesi, kümes, yem, otomatik suluk, yemlik, folluk ve veterinerlik desteği de sağladı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın başlattığı projeyi sürdüren Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı görevlileri, üç ilçede proje dahilindeki her köylüye 495’er adet yumurta tavuğu dağıtımının gerçekleştirildiğini, önümüzdeki hafta içinde Feke ilçesindeki köylülere de tavukların teslimine başlanacağını belirtti.

İLK YUMURTA SATIŞ BÜFESİ POLİS EVİ KAVŞAĞINDA

Aladağ, Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke’deki 80 köylü ailenin yumurta tavukçuluğu yapıp, ekonomik kazanç sağlamalarına öncülük eden Adana Büyükşehir Belediyesi, elde edilecek yumurtaların pazarlamasını da üstlendi. Doğal yumurtaların Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beldetaş A.Ş. tarafından “Biyumurta” markasıyla satışa sunulacağı bildirildi.

Satış için Turgut Özal Bulvarı Polis Evi kavşağındaki Halk Ekmek Büfesi yanında “Biyumurta” büfesi oluşturulacak. Köylülerden alınacak yumurtalar yakın zamanda bu büfede tanesi 60 kuruştan satışa sunulacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi, projeden yararlanan köylülerin giderlerinin yüzde 50’sini hibe olarak karşıladı. Diğer miktar ise 40 ay faizsiz taksite bölündü. Atak S cinsi tavukların, 18 haftalığa erişince yumurtlamaya başladığı ve yılda ortalama 310 adet yumurta verdiği ifade edildi.
Kaynak: İHA