İzmir'deki 'Sahte İçkiden Ölüm İddiası' Davası

İzmir'de ürettikleri sahte içkiyi piyasaya sürüp bir kişinin ölümüne neden oldukları iddiasıyla haklarında müebbet hapis istenen, 5'i yine sahte içkiyle 3 kişinin ölümüne neden olmaktan tutuklu 6 sanığın yargılanmaya başlandı.

İzmir'de sahte içki üreterek piyasaya sürüp bir kişinin ölümüne neden oldukları iddiasıyla ömür boyu hapisleri istenen, 5'i yine sahte içkiyle 3 kişinin ölümüne yol açmaktan tutuklu 6 sanık hakim karşısına çıktı.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına yine sahte içkiyle 3 kişinin ölümüne neden olmaktan tutuklu bulunan Hatice B, Habip B, Ertan Ö, Orçun Y, Çağdaş Metin F. ile tutuksuz yargılanan Fedai Tufan T. katıldı.

Duruşmada, 'olası kasıtla kasten adam öldürmek'le suçlanan sanıkların yanı sıra ölen Seçkin Dengiz'in kız kardeşi Sultan Serap Dengiz de hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Sultan Serap Dengiz verdiği ifadede, ağabeyi Seçkin Dengiz'in rahatsızlandığını ev arkadaşı olan Bülent Ecevit Yemişçi'nin kendisine söylediğini belirtti. Dengiz, konuşacak halde olmayan ağabeyini hastaneye götürdüklerini ancak doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamadığını anlattı.

Dengiz, ağabeyinin ölümüne sebep olan içkiyle sanıkların bir bağlantısı olması halinde kendilerinden şikayetçi olacağını ve davaya katılmak istediğini bildirdi.

Tanık olarak dinlenen Bülent Ecevit Yemişçi ise ev arkadaşı Seçkin Dengiz'in iki üç gün aralıklarla alkol kullandığını, sanık Habip B. ile terzi Fedai Tufan T'den içki satın aldığını belirtti.

Yemişçi, mahkeme heyetine, 'Bir iki kez kendisiyle aynı yerden içki aldık. Olay gecesi içkilerin bir kısmını içmişti, bir kısmı duruyordu. Henüz kendinden geçmemişken sorduğumda içkiyi tekel bayinden aldığını söylemişti. Ertesi gün de rahatsızlandı' dedi.

İtiraz eden sanık Habip B. Yemişçi'yi taksi şoförü olması nedeniyle tanıdığını, Seçkin Dengiz'i ise tanımadığını söyledi, kendisinden içki satın almadıklarını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, sanıkların sattıkları sahte içkiden başka ölümlere sebebiyet vermeleri nedeniyle İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandıklarını, bu mahkemede yürütülen yargılamayla hukuki ve fiili açıdan bağlantı bulunduğunu, delillerin birlikte değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Heyet bu gerekçelerle dosyanın İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki davayla birleştirilmesi için, bu mahkemeye yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir'in Konak ilçesi Hatay semtinde bir büfeden satın aldığı sahte içkiden zehirlenerek hastaneye kaldırılan Seçkin Dengiz, müdahaleye rağmen geçen 30 Kasım'da hayatını kaybetmişti.

Polis, Dengiz'e sahte içki sattıkları iddia edilen büfe işletmecisi Habip B, Hatice B. ve Orçun Y, Çağdaş Metin F, Ertan Ö. ile Fedai Tufan T'yi gözaltına almıştı. 5 kişi, aynı nedenle meydana gelen 3 ölüm vakasıyla ilgili tutuklanmıştı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Zeki Türer, 6 sanık hakkında 'olası kasıtla kasten öldürme' iddiasıyla dava açmıştı.
Kaynak: AA