Enverçevko, Fiziksel Aktivite Ve Aktif Yaşam Konferansına Katıldı

Muğla Enerji Verimliliği Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO) Sağlıklı Kentler Birliğince Balıkesir Edremit ilçesinde düzenlenen ‘Fiziksel Aktiivite ve Aktif Yaşam’ temalı konferansa dernek yönetim kurulu üyesi Adnan Çangır katıldı.

Enverçevko, Fiziksel Aktivite Ve Aktif Yaşam Konferansına Katıldı
Konferansta yaptığı sunumda fiziksel aktiviteyi teşvik ederek obeziteyle mücadeleyi hedefleyen Avrupa Birliğince de desteklenen Kopenhag merkezli Uluslararası Spor ve Kültür Birliği tarafından uygulanan NowWeMove (Şimdi Hareket Zamanı) kampanyasının tanıtımının yanı sıra şehir içi bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması konusunda da derneğin deneyimlerini aktardı. Çangır’ın sunumda tanıttığı katlanır bisiklet modeli ise ilgiyle karşılandı. Katlanır bisiklet şehirlerarası otobüs yolculuklarında veya özel araç yolculuklarında kolayca taşınabilmesi ve gidilen şehirde ulaşım amacıyla kullanılabilme özelliğiyle son zamanlarda giderek artan bir ilginin odağında yer alıyor.

Öte yandan ENVERÇEVKO’nun Türkiye koordinatörü olduğu NowWeMove kampanyası 2020 yılına kadar 100 milyon insanın hayatına fiziksel aktiviteyi sokmayı hedefliyor. NWM kampanyası kapsamında 2015’te ENVERÇEVKO tarafından önerilen NowWeBike etkinliğinin kabul edilip takvime alınmasının ardından 24 Temmuz- 9 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Muğla-Brüksel bisiklet turu Avrupa medyasında ve sanal dünyada oldukça yüksek bir ilgiyle karşılanmıştı. Bu başarının ardından dernek üyeleri ‘Umuda Yolculuk’ temalı 2016 turunun hazırlıklarını yapıyor. NWM kampanyasının yanı sıra hem Muğla’nın hem ülkemizin tanıtımına da destek olacak NowWeBike takımı 2016 yılında 30 gün sürecek Kopenhag-Viyana turunu yaparak Avrupalıları fiziksel aktiviteye teşvik edecekler. EWoS Avrupa Spor Haftası ve European Mobility Week-Avrupa Hareketlilik Haftası, Uluslararası kampanyaları etkinliklerinde yerel, ulusal, bölgesel yetkililer ile pedal çevireceklerdir.
Kaynak: İHA