DTSO'dan Otizm Farkındalık Projesine Anlamlı Destek

Mardin Artuklu Üniversitesi Fen Edebiyat Bölümü Kimya Doçenti Ersin Kılınç, otizm hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla Diyarbakır’dan Nepal’e doğru motosikletle yola çıktı.

DTSO'dan Otizm Farkındalık Projesine Anlamlı Destek
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Tohum Otizm Vakfı desteği ile Nepal’e gidecek olan Kılınç’ın yolculuğu, İran, Pakistan ve Hindistan’ı geçtikten sonra Everest Dağı eteklerinde son bulacak. Projenin duyurulması ile birlikte otizm hakkında farkındalık yaratmayı ve bu kapsamda otizm ile ilgili çalışan vakıflara bağış yapılmasına destek olmayı amaçlayan Kılınç, proje kapsamında destekleri için Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkürlerini iletti.

DTSO Başkanı Ahmet Sayar, her ne kadar ülke ve bölge olarak sıkıntılı bir süreçten geçilse de özellikle sağlık anlamında farkındalık yaratan anlamlı projelere de oda olarak ellerinden gelen desteği sunmak istediklerini söyledi.

Özellikle otizm gibi özel eğitim ile ilerleme kaydedilen bilinen hastalıkların tedavisinde, yapılan bağışların bu alanda hizmet gösteren vakıflar açısından çok önemli olduğunun altını çizen Sayar, sosyal sorumluluk projelerine destek anlamında bütün kurumları sağduyulu davranmaya davet etti.
Kaynak: İHA