Döküm İşçilerinin Zorlu Ramazan Mesaisi

Kahramanmaraş'ta döküm işçileri, sahurdan sonra başladıkları mesailerini, bin derece sıcaklıktaki kazanların yanında öğlene kadar sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ta döküm işçileri, sahurdan sonra başladıkları mesailerine, bin derece sıcaklıktaki kazanların yanında öğlene kadar zor şartlarda devam ediyor.

Oda sıcaklığının 50 dereceye yaklaştığı ortamda çalışan döküm işçileri, ramazan dolayısıyla sahurdan sonra başladıkları mesailerini, öğle saatlerinde tamamlıyor.

Bin derecelik kazanların önünde ter döken işçiler, ramazanda yaptıkları mesai değişikliğiyle kısmen rahat nefes alıyor.

İşçilerden Ramazan Karabörk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştıkları ortam ne kadar sıcak olursa olsun oruç ibadetini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Ramazan dolayısıyla işe çok erken geldiklerini anlatan Karabörk, 'Öğleye kadar işimizi bitirmeye çalışıyoruz. Zor olsa da orucumuzu tutmaya çalışıyoruz. Malzemeleri yaklaşık bin derece sıcaklıkta eritiyoruz. Doğal olarak bu ısı bizi çok etkiliyor. Çok su kaybettiğimiz için bazen zorlanıyoruz. ' dedi.

İş yeri sahibi Ramazan Çokgezme ise işçilerin istediği doğrultusunda ramazanda mesai saatlerini değiştirdikleri belirtti.

Çokgezme, 'Bin derece yakın sıcaklıkta çalışan döküm ustalarının ramazan ayında biraz daha rahat edebilmesi için mesai değişikliği yaptık. Sahurdan hemen sonra gelen ustalarımız, öğleye kadar çalışıyor. Öğleden sonra evlerine giderek iftar vaktini bekliyorlar.' diye konuştu.
Kaynak: AA