Doka, Bölgeye Yatırımcı Çekmek İçin Her Fırsatı Değerlendiriyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), bölgeye yatırım çekmek için her fırsatı değerlendiriyor.

Doka, Bölgeye Yatırımcı Çekmek İçin Her Fırsatı Değerlendiriyor
DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, beraberinde Trabzon Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Bozdoğan ve Trabzon Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Murat Karaca ile birlikte Bulgaristan’ın Plevne şehrinde bazı uluslararası firmalarda incelemelerde bulundu. Doğal Alanların Inovatif Kullanımı konulu ‘ENPI CBC 4GreenInn Projesi’ nihai konferansına da katılan DOKA yetkilileri, Karadeniz’de özellikle koruma alanlarının turizm için kullanımı, çevre ve turizm temalı bir dizi sunum, yeni proje, fikir ve ortaklıklarının gündeme getirildiği ‘4GreenInn Projesi’ hakkında bilgi aldı.

Bölge turizmine yön veren vizyon projelerin tanıtımını Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan’dan katılımcılara aktaran DOKA Genel Sekreteri Kaldırım, Karadeniz kıyısı boyunca Dünya Koruma İzleme Merkezi’nce (UNEP) 125 farklı alanın koruma alanı belirlendiğini söyledi.

Kaldırım, “2.5 milyon hektarlık bir alanı kapsayan bu alanlar, Karadeniz insanlarının hem sağlığı hem ekosisteminin devamı hem de turizm gibi sektörler üzerinden iktisadi kazanımların sağlanmasında hayati bir öneme sahiptir. Bu alanda Karadeniz komşularımızla beraber yeni projeler geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA