Diyarbakır'da Merkez İlçelere 22 Kilometrelik Yeni Yol Yapılıyor

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 4 kilometrelik yeni imar yolunun kazı ve dolgu çalışmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar, Sur ve Bağlar’daki 18 kilometrelik yeni yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır'da Merkez İlçelere 22 Kilometrelik Yeni Yol Yapılıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın, yeni imar yollarındaki çalışmaları devam ediyor. Yenişehir ilçesinde yeni yapılan Mircembelli Bulvarı ve Hilar Caddesi’ndeki dolgu ve kazı çalışmaları tamamlandı. Bu yollarda üst yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra yurttaşların daha rahat ulaşım imkânlarından faydalanmaları için cadde ve bulvara sathi kaplama yapılacak. Yenişehir dışında Bağlar, Kayapınar ve Sur’da da 18 kilometrelik yeni imar yollarında çalışmalar sürüyor.

Yol Yapım Kontrol Şube Müdürü Özgür Tekin, Yenişehir imar yollarında geçen yıl kazı ve dolgu işlerine başladıklarını belirterek, Yenişehir ilçesinde 4 kilometrelik yeni yol açtıklarını söyledi.

Tekin, 50 metre genişliğinde 1,5 kilometre uzunluğunda Mircembelli Bulvarı, bin 700 metre uzunluğunda 30 metre genişliğindeki Hilar Caddesi ve Şeyh Bedrettin Bulvarı’nın 500 metrelik kısmını tamamladıklarını vurguladı.

BAĞCILAR’DA KAZI DOLGU ÇALIŞMASI

22 kilometrelik yeni imar yollarının sadece 4 kilometresinin Yenişehir’de, geriye kalan 18 kilometrenin Kayapınar, Sur ve Bağlar’da yapıldığını vurgulayan Tekin, Kayapınar’da altyapı çalışmalarının bittiği yerlerde sıcak asfalt, altyapısı bitmeyen yerlerde ise sathi kaplama yaptıklarını belirtti.

Bu yıl özellikle Bağlar Bağcılar Mahallesi’nde yeni imar yollarını açacaklarını vurgulayan Tekin, Bağcılar’daki Evrim Alataş ve Ahmet Kaya caddelerinde kazı dolgu çalışmasına başladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA