'Çöpten Çıkan Bebek' Umut Oldu

Sivas Valiliği, annesiyle kağıt toplarken, çöp konteynerinde bulduğu oyuncak bebekle büyük sevinç yaşadığı sırada AA muhabirince fotoğrafı çekilen 12 yaşındaki Azize'nin ailesine yeni bir ev kiralamak ve babasını işe yerleştirmek için çalışma başlattı Çöpte bulduğu bebekle mutluluk yaşayan Azize Arkın: 'Daha önce hiç oyuncak bebeğim olmamıştı, bu ilk bebeğim. Onu çok seviyorum'

SERHAT ZAFER / HALİFE YALÇINKAYA - Sivas'ta, annesiyle kağıt topladığı sırada çöp konteynerinde bulduğu oyuncak bebekle sevinç yaşayan 12 yaşındaki Azize Arkın'ın ailesine devlet yardım elini uzattı.

Azize Arkın'ın Sularbaşı Mahallesi'ndeki bir çöp konteynerinden bulduğu bebekle AA muhabirince çekilen fotoğrafının basında yer alması üzerine Sivas Valiliği harekete geçti.

Azize'yi ve ailesini zor koşullar altında yaşadıkları Ferhat Bostan Mahallesi'ndeki 2 odalı evlerinde ziyaret eden Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, aileye yardım için çalışma başlattı.

Kalaylı, kötü koşullarda yaşamını sürdüren 7 kişilik ailenin yeni kiralanacak bir eve taşınması, gıda ve giysi yardımı yapılması konusunda talimat verdi. Kalaylı, aileye nakdi yardım yapılacağını ve babaya da iş bulanacağını müjdeledi.

Selvi ve Ali Arkın çiftinin 5 çocuğundan ikincisi olan Azize Arkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çöpte bulduğu oyuncak bebeğin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Bebeği çöpten aldıktan sonra temizlediğini ve sevdiğini belirten Arkın, eve getirdiği oyuncakla zaman geçirdiğini anlattı. Azize Arkın, 'Daha önce hiç oyuncak bebeğim olmamıştı, bu ilk bebeğim. Onu çok seviyorum.' diye konuştu.

- 'Daha önce hiç oyuncak bebeğim olmadı'

Kağıt toplamaya zaman zaman annesi veya babasıyla çıktığını ve topladıkları kağıtlar ile plastikleri satarak geçimlerini sağladıklarını aktaran Arkın, 'Babamın oyuncak alacak parası yoktu. Çöpte bebeği bulunca çok mutlu oldum. Eve gelince bebeği kardeşlerimle önce paylaşmak istemedim ve kaldırdım. Sonra çıkarttım ve birlikte oynayarak mutlu olduk.' dedi.

Öğretmen olmayı hedeflediğini dile getiren Arkın, zor bir yaşam sürdürdüklerini ve kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini ifade etti.

- 'Devletimizden Allah razı olsun'

Anne Selvi Arkın da yaklaşık 20 gün önce Şanlıurfa'dan gelerek Sivas'a yerleştiklerini, eşi ve kendisinin çöplerden kağıt ve plastik topladığını ve bunu satarak geçimlerini sağladıklarını anlattı.

Arkın, maddi durumları olmadığı için çok sıkıntılar çektiklerini söyledi. Kağıt toplarken zaman zaman çocuklarını yanına aldığını aktaran anne Arkın, şunları kaydetti:

'Kızım Azize ile kağıt toplamaya çıkmıştım. Azize çöpte oyuncak bebek buldu. Ben de bulduğum plastikleri el arabasına koydum. Azize çok mutlu oldu ve eve gelince bunu kardeşlerine söyledi. Ablasına 'bebek buldum çok mutlu oldum, size de göstereyim mi?' dedi. Yardım eli uzatılacak olmasından dolayı da mutluyuz. Devletimizden Allah razı olsun, valimiz bize yardımcı olacağını söyledi. Çok mutlu olduk. Biz yokluktan kağıt topluyoruz, paramız olsa sıkıntılarımız olmasa bu işi yapmayız. 5 çocukla zor bir hayat yaşıyoruz.'
Kaynak: AA