CHP'li Tanrıkulu Yüksekova'da

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gitmek üzereyken Diyarbakır’da trafik kazası geçiren ve 7 kişinin hayatını kaybettiği aileye taziye ziyaretinde bulundu.

CHP'li Tanrıkulu Yüksekova'da
Sabah saatlerinde ilçeye gelen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, beraberindeki CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu, CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı ve CHP Yüksekova İlçe Başkanı Ali Baygüneş, Aşağı Güveç köyüne geçti. Feci kazada yaşamını yitiren Salar ailesinin 7 ferdi için köy camisinde kurulan taziyeyi ziyaret eden Tanrıkulu, aileye baş sağılığı dileğinde bulundu.

"UMARIM BARIŞ TEMİN EDECEK SİYASİ ORTAMI YAKALARIZ"

Tanrıkulu, “Büyük bir acı. Acı sadece Yüksekova’da veya Cizre’de yaşanmadı, binlerce insan mağdur oldu. Göç ederek, yurtlarını terk ederek. Bu da sonuç olarak, bu çatışmanın sonucu olan bir ölüm, feci bir ölüm. Başsağlığı için buraya geldik. Allah rahmet eylesin. Umarız bir daha böyle acılar yaşanmaz. Ama asıl mesele bütün Türkiye’de bu çatışmayı sonlandırmak, ölümleri sonlandırmak. Bugün de İstanbul’da bir terör eylemi haberi aldık. Orada da ölüler var. Onu da nefretle kınıyorum. Saldırıda ölenlere başsağlığı diliyorum, polis memurlarına ve sivillere. Umarım bir an önce Türkiye’de barışı temin edecek bir siyasal ortam yakalarız” dedi.

Tanrıkulu, daha sonra çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ilçe merkezine geçti.
Kaynak: İHA