Çevre Koruma Haftası

Hatay Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Çevre ve Şehirlik İl Müdürü Halit Ergin, Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Müdürü Ahmet Dolgun, Çevre Koruma Haftası nedeniyle Hatay Valisi Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti.

Vali Topaca, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, hafta vesilesi ile toplumda çevre bilincinin artmasını diledi.

Günümüz toplumlarının en önemli sorununun çevreyle ilgili olduğunu ifade eden Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Çevreyi koruyabilen toplum ve devletlerin refah düzeyi daha yüksektir. Gelişmişlik kriterleri arasında en önemli kriterlerinden birisi de çevreyle ilgili bilincin oluşup oluşmadığını ön plana almak gerekiyor. Bütün dünyada refah toplumlarının çevreyi koruyacak, insanların ve diğer canlıların yaşadığı ortamın aslına uygun bir şeklide korunması konusunda çok ciddi tedbirler alıyorlar. Hatay'da ve ülkemizde de buna paralel çalışmaları birlikte yapıyoruz. Vatandaş olarak hepimizin sorumlulukları var'

Vali Topaca, anız yangınları konusunda da vatandaşları uyararak bunun doğru bir uygulama olmadığını söyledi.

Anız yangınlarının toprağın yapısını ve içindeki canlılara zarar verdiğinin altını çizen Topaca, vatandaşların bu konuda sorumlu davranarak anız yangınlarından vazgeçmelerini istedi.

Çevre ve Şehirlik İl Müdürü Ergin de, son bir yıl içerisinde çevre konusunda ilerleme kaydettiklerini ve bunu kendilerine gelen şikayetlerin azlığından anladıklarını ifade etti.

Ergin, çevre konusunda okullarda eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ve daha iyi yaşanılabilir bir çevre için görevlerini 24 saat esasına göre yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA