Bitlis'te Dünya Çevre Günü Ve Haftası Etkinlikleri

Bitlis’te 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası etkinlikler kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bitlis'te Dünya Çevre Günü Ve Haftası Etkinlikleri
Bitlis’te çevre duyarlılığı oluşturabilmek amacıyla çevre kirliliğinin önemini anlatan afiş ve broşür hazırlanarak il genelinde dağıtıldı. Bitlis’te 20 okulda çevre konulu eğitimler verilirken, hafta boyunca Tatvan sahilinde farkındalık yürüyüşü, bisiklet sürme etkinliği ve Tatvan sahil temizliği gibi etkinlikler düzenlendi.

Bitlis Vali Yardımcısı Hakan Şeker’in katılımıyla Oya Havare İlköğretim Okulu öğrencileri ve halkın katılımıyla Bitlis merkezinde çevre yürüyüşü düzenlendi.

Daha sonra El-Aman Hanı mevkiinde uçurtma şenliği ve çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi.

Dünya Çevre Günü ve Haftası’nda Bitlis’te yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Aras, “İlimizde faaliyet gösteren katı atık düzenli depolama sahası çalışanlarına, taş ocakları, malzeme ocakları, maden ocakları, süt ve süt ürünleri işletmecilerine ve çevre danışmanlık firmaları çalışanlarına yönelik çevre mevzuatı bilgilendirme toplantısı düzenledik. İlimiz genelindeki atık pillerin çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi amacıyla ilimizdeki kamu kurumlarına ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara atık pil kutuları teslim edildi. Bu sayede hem genç nesillerin çevre konusunda bilinçlenmesi teşvik edilmiş hem de öğrencilerin çevre konusunda daha duyarlı bireyler olmaları sağlanmıştır. Bu vesile ile tüm halkımızın 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, sağlıklı bir çevrede sağlıklı bir yaşamı paylaşmak adına herkesi çevreye karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA