Başkan Karaosmanoğlu, Cem Vakfı'nı Konuk Etti

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner ve yeni yönetimini konuk etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve Cem Evleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül’ün de hazır bulunduğu ziyarette yıllardır Cem Vakfı ile birlikte güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli, Türkiye’nin bir özetidir, bir boy aynasıdır. Güzel şehrimizde Alevisiyle, Sünnisiyle, Türk’üyle Kürdüyle, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Romanıyla birlikte yaşıyoruz. Binlerce yıldan beri ekmeğimizi bölüşüyor, soframızı paylaşıyoruz. Düğünde, cenazede, bayramda, seyranda birlikteyiz. Birlikte üzülüyoruz, birlikte yas tutuyoruz. Hepimiz can dostuyuz, can yoldaşıyız. Birbirimizin kardeşiyiz, komşusuyuz ve akrabasıyız” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, Cem Vakfı'nı Konuk Etti
‘’Ortak bir geçmişimiz, ortak bir kültürümüz, ortak bir medeniyetimiz var’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, “İnsanı yücelt ki; devlet yücelsin anlayışıyla çalışıyoruz. Bu anlayışla kentimizin her insanına hizmet etmek için büyük gayret gösteriyoruz. Medeniyetimizin kodları, ekseni, yörüngesi de bu şekildedir. Kocaeli’de bu huzurlu ve güzel bakış her daim devam edecektir. Bu da sizlerle birlikte olacaktır. Yunus da, Mevlana da, Pir Sultan da, Hacı Bektaş da, Abdal Musa da bizdendir, biz de onlardanız. Cem Vakfı’na sevgiye, kardeşliğimize yaptıkları katkılar için yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Görüşmede daha sonra karşılıklı olarak hayata geçirebilecek projeler ve hizmetler ele alındı. Başkan Karaosmanoğlu nazik ziyaretlerinden dolayı Cem Vakfı yönetimine de ayrıca teşekkür etti.
Kaynak: İHA