Balıkesir'de Tarihi Bina Girne Amerikan Üniversitesine Verildi

İmzalanan protokol kapsamında Susurluk'taki tarihi binada 105 ülkeden 20 bin öğrencinin öğrenim görmesi planlanıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Gi̇rne Ameri̇kan Üni̇versi̇tesi̇ arasında imzalanan protokolle, Susurluk'ta Büyükşehir Belediyesine ait tarihi taş bina, üniversite hizmetine verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, protokol töreninde yaptığı konuşmada, böylece kentte üç üniversitenin faaliyet göstereceğini belirterek, 'Girne Amerikan Üniversitesi, Balıkesir'deki kampüsünde de yabancı öğrencilere daha çok hitap edecek. İlk adımı attık. Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait tarihi taş binayı kendilerine tahsis ettik. Girne Amerikan Üniversitesinin düşüncesi, 20 bin öğrenciye eğitim vermek. Balıkesir için büyük bir kazanç olacak. Girne Amerikan Üniversitesinin Kıbrıs'taki kampüsünde 105 ülkeden öğrencilerinin olduğunu öğrendik. 105 ülkenin öğrencisi artık Balıkesir'de de eğitim görecek.' değerlendirmesinde bulundu.

Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da başlatılan çalışma kapsamında Balıkesir'de tahsis edilen bir binada rektörlük irtibat ofisinin de açılacağını söyledi.

'Hedefimiz, en geç 2018-2019 akademik yılına üniversitemizi hazır etmek' diyen Akpınar, dünya ülkelerinden öğrencileri Balıkesir'e getireceklerini kaydetti.

Ardından Uğur ve Akpınar, protokolü imzaladı.

Protokol kapsamında tarihi binada 105 ülkeden 20 bin öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor.
Kaynak: AA