ATSO'dan KOBİ'lere Destek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, oda üyesi KOBİ’lere danışmanlık desteği vermek amacı ile faaliyetlerini sürdüren ATSO KOBİ ve Yatırım Destekleri Müdürlüğü’nün 3 yeni desteği konu alan ücretsiz bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

ATSO'dan KOBİ'lere Destek
Başkan Davut Çetin, KOSGEB işbirliğinde ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda 9 Haziran Saat 15:00’daki toplantının tüm üyelerin katılımına açık olduğunu kaydetti.

ATSO üyelerinden gelen talepler doğrultusunda, üyeler ve çalışanlarına yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini belirten Başkan Davut Çetin, “9 Haziran günü ATSO Konferans Salonu’nda düzenlenecek toplantıda ‘Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi’, ‘Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme’ ve ‘KOSGEB Destekli Girişimlere İvme’ konularının yer aldığı üç yeni destek programı hakkında KOSGEB KOBİ Uzmanı Handan Yılmaz, KOSGEB KOBİ Uzmanı Murat Kaya ve KGK Antalya Müdürü Hasan Bulut Bilir’in tarafından KOBİ temsilcilerine bilgiler verilecek. Tüm üyelerimizi ve çalışanlarını toplantıya katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

KATMA DEĞERİ YÜKSELTEN PROJELER KOBİ’LER İÇİN FIRSAT

KOSGEB desteklerinin KOBİ’ler için önemli fırsatlar sunduğunun altını çizen Çetin, “Hızlı büyüyen KOBİ’lerde kapasite geliştirme başlığı altındaki çağrının KOBİ’lerin rekabet güçlerini arttırıcı katma değeri yükseltmeyi hedefleyen projeler için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi başlığı altındaki çağrının ise tamamen bilişim teknolojilerinin ticarileştirilmesi, ekonomideki paylarının arttırılması amacı ile geliştirilen bir destek olduğunu için üyelerimizin bu fırsatları iyi değerlendirmelerini arzu ediyoruz. Geri Ödemesiz hibe olarak verilen bu desteklerden faydalanan üyelerimiz, ikinci aşama olarak projelerini geliştirmek amacı ile çağrı içeriklerinde yer alan limitler dahilinde ve belirli koşullar sağlandığında geri ödemeli faizsiz kredi de kullanabilecekler.” dedi.

Kaynak: İHA