Yalova'da Bahar Şenliği Büyük İlgi Gördü

Yalova’nın Termal Belediyesi tarafından bu yıl 6’cısı gerçekleştirilen Geleneksel Bahar Şenliği yine yoğun bir katılıma sahne oldu. Çocuklar ve katılımcılar için gerçekleştirilen etkinliklerle vatandaşlar unutulması güç bir gün geçirdiler.

Yalova'da Bahar Şenliği Büyük İlgi Gördü
Termal Belediyesi geleneksel hale getirdiği Bahar Şenliğinin 6’ncısını gerçekleştirdi. Termal Belediyespor sahasında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında onlarca oyun ünitesi çocukları karşıladı. Çocuklar oyun gruplarında doyasıya eğlenirken yetişkinlerde yanlarında getirdikleri yiyeceklerle hafta sonunu şenlik havasında piknik yaparak geçirdiler. Yoğun bir katılıma sahne olan şenliğe Yalova’nın her yerinden katılım olurken çevre illerden de çok sayıda vatandaş soluğu burada aldı. Etkinlik Termal Belediye Başkanı İsmail Atik’in açılış konuşması ile başladı.

Atik, konuşmasında, "Bu mutlu günümüzde yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz, sizlerin katkısıyla her sene tekrar ettiğimiz, Geleneksel Bahar Şenliğimiz bu yılda yoğun bir katılıma sahne oluyor. Her sene bir önceki seneye oranla daha fazla vatandaşımız şenliklerimize katılıyor. İl dışından da bu şenliğe katılan vatandaşlarımızın olması ilimizin ve ilçemizin tanıtımına sağlaması adına bizleri daha da çok sevindiriyor. Sizlerle birlikte 6.sını düzenlediğimiz bu şenlikte olmaktan çok mutluyum" dedi.

Ardından Düşler Sahnesi Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen, "Doktor Mikroplara karşı" adlı çocuk oyunu sahnelendi. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik de çocuklarla birlikte yere oturarak oyunu izledi. Kahkahanın hiç eksik olmadığı oyun çocuklarında sahneye gelmesi ile birlikte interaktif bir hale büründü. Şenlik kapsamında Hacivat Karagöz gösterisi de gerçekleştirildi.

En büyük ilgiyi ise Nasrettin Hoca gördü. Eşeğine ters binerek şenlik alanında turlayan ve katılımcıları selamlayan Nasrettin Hoca çocuklarla fotoğraf çektirmeyi de unutmadı. Şenlikte ünlü sanatçı Gürbüz’de sahne aldı. Gürbüz sevilen şarkılarını Bahar Şenliği’ne katılan vatandaşlar için seslendirdi. Vatandaşların katılımı ile oluşturulan dev horon ise eğlencenin doruğa çıktığı an oldu. Karadeniz müzikleri eşliğinde horon oynayan vatandaşlar kelimenin tam anlamıyla kurtlarını döktüler. Şenlik boyunca alandan bir saniye olsun ayrılmayan Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, eşi Kıymet Atik’le birlikte katılımcıların yanına giderek onlarla sohbet edip, ’Hoş geldiniz’ dediler.

Şenlik kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden birisi de Topaç Çevirme yarışması oldu. Model Orman Derneği tarafından gerçekleştirilen yarışma hakkında bilgi veren dernek yöneticisi Meral Evcin Özdemir, "Burada özellikle çocuklarımızı baz aldık. Geleceğimiz olan çocuklarımıza orman sevgisini aşılamak istiyoruz. Onlara model orman nedir bunu da anlatmak istedik. Çocuklara doğayı, ormanları sevdirmek istiyoruz. Bunun akılda kalıcı olması için de ağaç oyuncaklarla onları eğlendiriyoruz. Bu kapsamda topaç çevirme yarışması var. En fazla süre topaç çeviren çocuklarımızı ödüllendiriyoruz. Yine ağaçlardan yapılmış düdüklerimiz var. Doğal ve eski oyuncaklarımızı çocuklarımıza tanıtmak ve doğayı sevdirmek istiyoruz" diye konuştu.

Geleneksel Bahar Şenliği’ne fan grupları da destek verdi. Bu kapsamda merkezi Yalova’da olan Tosbik77 adlı grup da şenlikte yer aldı. Onlarca araçla alana gelen grup üyeleri de hem gruplarını tanıttılar, hem de şenliğe renk kattılar.

Saat 22.00’ye kadar süren şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe katılan vatandaşlar ve çocuklar unutulması güç bir gün geçirirken Termal Belediyesi’ne de gerçekleştirilen bu etkinlikten dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmediler. Her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olduğunu vurgulayan vatandaşlar, "Kusursuz bir etkinlikle güzel bir gün geçirdik. Bu imkanı bize sunan Termal Belediyesine teşekkür ederiz. Daha şimdiden bir sonraki yıl yapılacak olan Bahar Şenliği’ni beklemeye başladık" dediler.
Kaynak: İHA