Tdv 'Denata Yurdu Kazakistan'da Gıda Yardımı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kazakistan’da gıda yardımı dağıtımı faaliyetlerine başladı.

Tdv 'Denata Yurdu Kazakistan'da Gıda Yardımı
Türkiye Diyanet Vakfı, Türk halkının, emanet ettiği gıda paketlerini Kazakistan’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. TDV Kazakistan yardım dağıtım koordinatirü Ali Güner, TDV’nin dünyada 88 ülke ve 500 farklı bölgede ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattığını söyledi.

Güner, “Türkiye’den vatandaşların ihtiyaç sahibin insanlara ulaştırması için bize vermiş oldukları bağışlarla alınan gıda paketlerini bugün Kazakistan’ın Çimkent şehrinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki insanlarda Türk halkını yanında görmenin sevincini yaşamaktadır. Gıda yardımlarımız Kazakistan’da 5 bölgede sürüyor” dedi.

Gıda dağıtımı öncesi TDV Gönüllüsü olarak Kazakistan’a gelen Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz, Kazakistan’ın Türklerin ana yurdu olduğunu belirterek, “Ata topraklarımıza gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye ve Kazakistan iki dost ve kardeş ülkedir. Hoca Ahmet Yesevi’nin hoşgörüsü bütün dünyaya yayılmıştır. Bizde Türkiye her zaman sizlerin yanındadır. Ramazan ayımız hepimize hayırlı ve mübarek olsun” diye konuştu.

Daha sonra belirlenen ihtiyaç sahibi Kazak halkı için hazırlanan gıda paketleri verildi.

Gıda paketi alan Kazak halkı da Türkiye ve TDV’ye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA