Sabahattin Zaim Üniversitesi İkinci Mezunlarını Verdi

Sabahattin Zaim Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı. İkinci mezunların verildiği tören renkli görüntülere sahne oldu. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabahattin Zaim Hoca’nın hem fikir hem de dava adamı olduğunu söyledi.

Sabahattin Zaim Üniversitesi İkinci Mezunlarını Verdi
Üniversitenin Halkalı Kampüsü’nde gerçekleşen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, YÖK Başkanı Yekta Saraç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel Çelikbilek, Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren, Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

"SABAHATTİN ZAİM HOCA HEM FİKİR HEM DE DAVA ADAMIYDI"

Mezun olan öğrencilerin tamamının hayatlarının yeni bir dönemini tamamladıklarını, yeni ve zorlu bir kulvara ilk adımlarını attıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra hayatla mücadele adeta savaş başlıyor. Ailenizin ve içinde bulunduğunuz üniversite ortamının size sağladığı korunaklı ortamdan çıkarak hayatın gerçek yüzü ile karşılaşacaksınız" dedi.

"Sabahattin Zaim Hoca’mızın ismini taşımak bir üniversite için böyle bir okulun mezunları için hem büyük bir onur hem de ağır bir sorumluluktur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Hocaların hocası olan merhum Sabahattin Zaim yazdığı eserlerle yetiştirdiği öğrencilerle arkasında hayırla yad edilen güzel bir miras bıraktı. Zarf güzel ama zarfın içindekilerin çok daha güzel olması lazım. O da sizde, onu siz halledeceksiniz. Sabahattin Zaim hocamız hem fikir adamı hem dava adamıydı. O, örneklerine bugün sıkça rastladığımız birileri gibi hiçbir zaman milletine tepeden bakmadı. 200’e yakın makalesi ve 20’nin üzerinde kitabıyla hocamız entelektüel hayatımızda çığır açan eserler verdi. Eğer bugün milletimizi 2023 hedefleri doğrultusunda seferber edebiliyorsak, ülkemize 2053 ve 2071 vizyonu çizebiliyorsak bunda hocamızın çabalarının çalışmasının çok önemli katkısı vardır."

"ÖZENLE YETİŞTİRDİĞİMİZ EVLATLARIMIZI, ZAİMLİ GENÇLER OLARAK MEZUN EDİYORUZ"

"Üniversitemizin ikinci mezuniyet törenine hoş geldiniz" diye sözlerine başlayan Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren, "Bugün hepimiz için heyecanlı bir o kadarda gurur verici bir gün. Çünkü bugün ilim ve marifet timsali Mehmet Akifler yetiştiren ecdat yadigarı bu güzel vakıf müessesinde filizlenen üniversitemizde özenle yetiştirdiğimiz evlatlarımızı Zaimli gençler olarak mezun edip uğurluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, 5 yıl önce erdemli ve lider insanlar yetiştirmek için çıktığımız bu yolda önemli bir kilometre taşına daha ulaştık elhamdülillah. Bugün ikinci mezunlarımızı vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

"MEKANI ÜNİVERSİTEMİZE KAMPÜS OLARAK TAHSİS EDİLMESİNDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM"

Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ise, "Arazisini Sultan İkinci Beyazıd’ı velinin vakıf ettiği, binasını Sultan Abdülhamid’in inşa ettiği, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un mezun olduğu ve hocalık yaptığı içinde bulunduğumuz bu tarihi Halkalı Baytar ve Ziraat Mektebi âlisini bize miras bırakan ecdadımızı minnet ve şükranla yad ederken bu değerli mekanın üniversitemiz kampüsü olarak tahsis edilmesine başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Üniversitemizle birlikte İlim Yayma Vakfımızın kurduğu birçok müessesenin inşasında ve hayırlı hizmetlerinde emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyor, başta Prof. Dr. Sabahattin Zaim hocamız olmak üzere rahmetli rahmana kavuşan camiamızın tüm büyüklerine rabbimden rahmet, hayatta olanlara sağlık diliyorum" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların arından Sabahattin Zaim Üniversitesi birincisi Psikoloji Bölümü öğrencisi Emine Karakaş ve İşletme Yönetimi Bölümünü birincilikle bitiren Somalili Abdilkarim Hirey, diplomalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
Kaynak: İHA