Minik Elleriyle Yardıma Koşuyorlar

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde bir okulda başlatılan 'Minik Eller Yardıma Koşuyor Projesi' ile öğrenciler, yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç kişiler için sebze ve meyve yetiştiriyor Okul Müdürü Kuzucu: 'Öğrencilerimizle hafta sonlarında, dersimizin olmadığı saatlerde bahçemize gelerek diktiğimiz sebze ve meyvelerin bakımlarını, çapalarını ve sulamasını yapıyoruz' 'Ürünler yetiştikten sonra öğrencilerimizle kapı kapı dolaşarak yaşlılara, engellilere ve çevremizdeki ihtiyaç sahibi kişilere dağıtacağız'.

AHMET KAVAKLI - Kırıkkale'de öğrenciler başlattıkları proje kapsamında yaşlı, kimsesiz, engelli ve bakıma muhtaç kişiler için sebze ve meyve yetiştiriyor.

Sulakyurt ilçesine bağlı İmamoğluçeşmesi Köyü İlk/Ortaokulu Müdürlüğünce başlatılan 'Minik Eller Yardıma Koşuyor Projesi' çerçevesinde öğrenciler okul bahçesinde sebze ve meyve yetiştirmeye başladı.

Köy ve ilçe genelinde yaşayan, kimsesiz, yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilere yardımın hedeflendiği projenin mimarı olan küçük öğrenciler, toplumda yardım etme bilincinin zihinlerde canlı kalmasını amaçlıyor.

Okul Müdürü İzzet Kuzucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin ders dışındaki zamanlarda projenin yürütülmesi için gereken çalışmaları yerine getirdiklerini ve okul bahçesindeki 600 metrekarelik alana sebze ve meyve fideleri dikildiğini söyledi.

- Çapalamasını da yapıyorlar

Öğrencilerde başkalarına, düşkünlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım etme bilincini oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Kuzucu, şöyle konuştu:

'Proje kapsamında yardım duygusunu oluşturmak, karşılıksız olarak, para almadan ihtiyaç sahibi insanlara bir şeyler vermeyi öğretmek amacıyla çocuklar tarafından domates, biber, soğan, marul, kavun, karpuz ve diğer sebzelerin fide dikimleri yapıldı. Öğrencilerimizle hafta sonlarında, dersimizin olmadığı saatlerde bahçemize gelerek diktiğimiz sebze ve meyvelerin bakımlarını, çapalarını ve sulamasını yapıyoruz. Ürünler yetiştikten sonra öğrencilerimizle kapı kapı dolaşarak yaşlılara, engellilere ve çevremizdeki ihtiyaç sahibi kişilere dağıtacağız. Öğrencilerimiz sebzelerin bakımını minik elleriyle yapıyorlar. Bu onlar için çok güzel bir uğraş oldu. '

Kuzucu, projenin veliler tarafından da destek gördüğünü belirterek, ailelerin de okula ve bahçeye sahip çıktığını dile getirdi.

Velilerin traktörle, tarım araçlarıyla ya da bizzat gelerek projeye destek olduklarını ifade eden Kuzucu, fidelerin temininde de velilerin katkı sağladığını anlattı.
Kaynak: AA