Marmarabirlik 4'Üncü Kez İhracat Şampiyonu

Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa: 'Marmarabirlik'in 4'üncü kez ihracat şampiyonu olması, bizler için önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur. Marmarabirlik, 'birlikten kuvvet doğar' sözünün en güzel örneklerinden biridir'

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, birliğin zeytin ve zeytinyağı sektöründe bir kez daha ihracat şampiyonluğunu elde ettiğini, bunun kendileri için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu bildirdi.

Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, yazılı açıklamasında, dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi Marmarabirlik'in, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) 2015 yılı ihracat şampiyonları listesinde, zeytin ve zeytinyağı sektöründe bir kez daha ihracat şampiyonu olduğunu belirtti.

Asa, bunun gururunu, 8 kooperatif ve 32 bin ortakla yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Marmarabirlik'in, 4'üncü kez ihracat şampiyon olması, bizler için önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur. Marmarabirlik, 'birlikten kuvvet doğar' sözünün en güzel örneklerinden biridir. Marmarabirlik, bir üreticinin tek başına ulaşamayacağı, 49 ülkeye uzanan ihracat ağı ile dev bir organizasyon haline gelmiştir. Bu başarının altında birlik beraberlik ve ekip çalışması yatmaktadır. Ödülün alınmasında emeği geçen başta yönetim kurulumuz olmak üzere, kooperatiflerimiz, çalışanlarımız ve ortaklarımızı tebrik ediyorum.'

Birliğin ihracatını planlı değişim ve dönüşüm çalışmalarıyla her geçen gün daha iyi noktalara taşıdıklarını vurgulayan Asa, '2015 yılı itibarıyla ihracatımız 6 bin tonlara ulaşmıştır. Yıl sonunda ise ihracatımızı 6 bin 500 tonlara taşımayı hedeflemekteyiz. Bundan sonra da hedefimiz, daha çok ihracat yaparak, ülkemize döviz girdisi sağlamak ve Marmarabirlik'i bir dünya markası haline getirmektir.' değerlendirmesinde bulundu.

Asa, 2 yıl önce konumlandırdıkları 'MB' markasının Avrupa yapılanmasının tamamlandığını ve Marmarabirlik'e duyulan güvenden dolayı bu markayla yapılan ihracatın da her geçen yıl arttığını belirterek, 'Hedefimiz 2016 yılında sadece 'MB' markası ile bin ton ihracat yapmaktır.' ifadelerini kullandı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, 'Zeytin ve Zeytinyağı İhracat Birinciliği Ödülü'nü, TİM'in 23. Olağan Genel Kurulu kapsamında İstanbul'da düzenlenen törende, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den almıştı.
Kaynak: AA