Kosova'da Ana Muhalefet Meclise Dönecek

Kosova'daki ana muhalefet partisi Kendin Karar Al Hareketi, şubat ayından beri devam eden meclis çalışmalarını boykot eylemini sonlandırarak, meclis çalışmalarına geri dönecek.

Kendin Karar Al Hareketi Genel Başkanı Visar Ymeri ile partinin meclis grubu başkanı Glauk Konjufca, düzenledikleri basın toplantısında, partideki milletvekillerinin meclis çalışmalarına geri döneceğini açıkladı.

Ymeri, mecliste onaylanacak tüm belgeler için yapılacak oylama ve tartışmalara katılarak, ülkedeki muhalefeti eski konumuna getireceklerini belirterek, 'İktidarın ülkeye zarar veren iki anlaşmayı yeniden canlandırmaya yönelik her türlü girişimi bizim muhalefetimizle karşılaşacaktır.' dedi.

Kendin Karar Al Hareketi Meclis Grubu Başkanı Konjufca da milletvekillerinin meclis dışında olmasının, hükümete Karadağ sınırının yeniden belirlenmesi sürecini hızlandırma fırsatı verdiğini savunarak, 'Meclisin içinde sesimizi daha da güçlü bir şekilde duyurmak için dönüyoruz. Bir sonraki adımları koordine etmek için diğer muhalefet unsurlarıyla işbirliği yapmaktan da tereddüt etmeyeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kosova'daki ana muhalefet partisi 'Kendin Karar Al' Hareketi, hükümetin geçen ağustos ayında imzaladığı ve Karadağ ile sınırlarını yeniden belirlenmesini, ayrıca Kosova içinde Sırp Belediyeler Birliği kurulmasını öngören anlaşmalara karşı çıkıyor.

Geçen eylül ayından itibaren meclis oturumlarında gaz bombası atarak, meclisin çalışmalarını engelleyen 'Kendin Karar Al' Hareketi, şubat ayından itibaren meclis çalışmalarına katılmıyordu.

Kaynak: AA