'Genç Beyinler' Yarıştı

BMO İzmir Şubesi'nin düzenlediği proje yarışmasında şirket çalışanlarına kendi aralarında ücretsiz konuşabilme imkanı sağlayan proje, birinci oldu.

Bilgisayar Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin düzenlediği proje yarışması sonuçlandı.

Ege bölgesinde kurulu 10 üniversiteden bin öğrencinin 270 bitirme projesiyle katıldığı yarışmada, şirket çalışanlarına kendi aralarında ücretsiz konuşabilme imkanı sağlayan proje, 'toplum için mühendislik- özgün yazılım' alanında birinci oldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Bilgisayar Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilen organizasyonda 'V. Genç Beyinler Yeni Fikirler Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi' sonunda düzenlenen proje yarışması neticelendi.

Ege bölgesinde kurulu 10 üniversiteden bin öğrencinin katıldığı yarışmada, 'Toplum için mühendislik-Özgün yazılım', 'Şehir-Çevre-Doğa', 'Sağlık-Yaşam-Spor' ve 'Sanayi-Endüstri-Ticaret' kategorilerinde 270 proje yarıştı.

İEÜ Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ozan Karaduman, İbrahim Kavas ve Neslişah Adanalı'nın, 'toplum için mühendislik- özgün yazılım' alanında 'Voizee' adını verdikleri şirket içi çalışanların akıllı telefonlarına yükledikleri yazılım sayesinde internet üzerinden ücretsiz konuşma imkanı sağlayan projeleri birinci oldu.

Sergide ilgiyle karşılanan projeyle ilgili bilgi veren öğrencilerden İbrahim Kavas, İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar'ın danışmanlığında çalışarak projelerini geliştirdiklerini belirtti.

Kavas, 'Projemiz, firmaların Voizee server üzerinden şirket içi ücretsiz görüşme, mesajlaşma sağlayan bir İP telefon hizmeti. Yazılım akıllı telefonlara yüklenir, verilen şifre ile şirket içine atanan dahili numaralar birbirleriyle sınırsız görüşürler. Uygulamamız sayesinde şirket çalışanları için ayrıca masaüstü sabit telefon koyma zorunluluğu da ortadan kalkıyor.' değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA