Erzurum Ramazan'ın İlk Gününde Şehidine Ağladı

Gümüşhane’de dün jandarma aracına düzenlenen terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Özgür Tok, memleketi Erzurum’da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Erzurum Ramazan'ın İlk Gününde Şehidine Ağladı
Şehit Uzman Çavuş Özgür Tok’un cenazesi, helikopterle Göle’ye, buradan da konvoy eşliğinde Şenkaya ilçesi Aydoğdu köyüne getirildi.

İlk olarak babaevine götürülen şehit için helallik alındı. Şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döken baba Kemal Tok, anne Elmas Tok, ablası ve kardeşleri güçlükle sakinleştirildi. 2 yaşındaki kızı ile eşini son yolculuğuna uğurlayan Gülşen Tok, “Cumartesi günü göreve giderken bizi uyandırmadan gitti. Pazar 12’de de ölüm haberini aldık” dedi.

6 aylık bir de bebeği bulunduğu öğrenilen şehidin cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum milletvekilleri İbrahim Aydemir, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Şenkaya Kaymakamı Ahmet Özkan, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Belediye Başkanı Görbil Özcan, Olur Belediye Başkanı Tahsin Oktay, şehidin yakınları ile yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA