Edirne Merkezli FETÖ/PDY Operasyonu

Gözaltına alınan şüphelilerden 19'u adliyeye sevk edildi.

Edirne merkezli 7 ilde 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 19'u adliyeye sevk edildi.

Edirne merkezli İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Zonguldak ve Antalya'da, ''Hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek', 'terör örgütüne üye olmak'', ''dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık'' ve ''terör örgütüne finansman sağlamak'' suçlamalarıyla gözaltına alınan 42 zanlıdan 19'unun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında iş adamı, emekli asker ve öğretmenlerin de bulunduğu zanlılar, Edirne Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından Edirne Adliyesine götürüldü. 8 şüpheli ise ifadelerinin alınmasının ardından emniyetten serbest bırakıldı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, iki gün önce 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 42 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA