Dünya Müslümanları Ramazan'ın İlk İftarında Buluştu

Ramazan ayının ilk iftarında Sultangazi Belediyesi tarafından kurulan iftar sofrasında 15 farklı ülkeden yüzlerce Müslüman bir araya geldi. "Dünya Müslümanları Sultangazi’de" isimli program kapsamında ilçeye gelen Müslümanlar, kendi kültürlerini ve mutfağını Sultangazi’ye taşıyacak.

Dünya Müslümanları Ramazan'ın İlk İftarında Buluştu
Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayının ilk iftarında 15 ülkenin Müslümanlarını aynı sofrada buluşturdu. Sultangazi Belediyesi etkinlik alanında gerçekleşen programa eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti milletvekilleri, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve farklı ülkelerden çok sayıda temsilci katıldı.

Sultangazi Belediyesi’nin Ramazan ayında farklı bir proje hazırlandığını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "15 ülkeyi misafir ediyoruz. Uzaktan geldiler, renkleriyle bizleri de renklendirdiler. Bir ay boyunca misafir olacaklar. Onların mutfaklarını tanıma imkanı bulacağız. Yarın akşam Etiyopya var, sonrasında Mali var, Mısır var. Her ülkeden gelen arkadaşların kendi stantları var. Oradan kendi ülkelerine özel eşyalar getirdiler, burada satacaklar. Pazarlayan çocuklar da burada okuyan çocuklar. Sahne etkinliklerimiz olacak, o akşam hangi ülkeyi tanıtıyorsak o ülkenin sanatçıları sahne alacak. Yemek kültürleri de Türk mutfağı değil. O ülkelerin yemek kültürüyle iftarlarımızı açacağız. İlçemizin çeşitli yerlerinde iftarlar veriliyor. Burası protokolün, derneklerin ve ülke temsilcilerinin bir arada bulunacağı bir çadır. Herkese açık bir çadır. İnanıyorum ki bunun bir ayrılık köprüsü kurmak yerine gönül köprüsü kurmanın en iyi örneği olacağını düşünüyorum. Uzak kaldığımız insanlara yakın olalım" dedi.

"RAMAZAN’DA GÖNLÜMÜZ VE SOFRAMIZ BİR"

Projenin içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise, "15 ülkeden Müslüman kardeşlerimiz burada. Buraya okumaya gelen kardeşlerimiz var aralarında. Burada bir ümmet sofrası var. Bir birlik sofrası var. Ramazan’ın ilk iftarını onlarla birlikte yapmak Ramazan’ın bir güzelliği. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. İstanbul’un 25 ilçesinde belediyelerimiz bu çalışmaları yapıyor. 14 ilçeden Büyükşehir Belediyemiz iftar sofraları kuruyor. Ramazan’da gönlümüz bir, soframız bir diyerek hep beraber iftar sofralarında hep birlikte İstanbullular’la birlikte olacağız" diye konuştu.

"BUGÜN BURADA OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"

Ramazan ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulunan eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, "Sultangazi’de olmak ayrı bir güzellik. Burada kim gelirse gelsin büyük bir sıcaklık ve misafirperverlik görüyor. İslam dünyasında çok sayıda kardeşimiz bugün bizlerle beraber. Ramazan boyunca onların kutlamalarını ve mutfaklarını burada göreceğiz. Bu şekilde hem daha kendimize yakınlaşacağız hem de kardeşlik duyguları ve geleceğe güvenle bakmak pekişecek. Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının coşkusu, Sultangazi’de farklı etkinliklerle yaşanacak. Etkinlikler kapsamında Ramazan ayı boyunca dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslümanlara ev sahipliği yapılırken, ülkeler arasında kardeşlik köprüsü kurulacak. Her gece bir ülkenin sanatçısı ve yöresel tatları vatandaşlarla buluşturulurken, kurulan stantlarda her ülke kendi kültürünü tanıtma imkanı bulacak.
Kaynak: İHA