'Diriliş Ertuğrul' Oyuncuları, Artvin'de Sanatseverlerle Buluştu

TRT'de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin oyuncuları, kentte düzenlenen 'Diriliş Ertuğrul Söyleşi ve Ödül Töreni' etkinliği kapsamında sanatseverlerle bir araya geldi.

TRT'de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin oyuncuları, Artvin Belediyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Artvin Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı işbirliğinde organize edilen 'Diriliş Ertuğrul Söyleşi ve Ödül Töreni' etkinliği kapsamında, Artvin'deki sanatseverlerle bir araya geldi.

Ali Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Valiler Kararnamesi ile merkeze atanan Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Cirit, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin oyuncularını, Artvin'de görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Dizinin, Türk tarihinin çok önemli karakterlerini topluma yansıttığını vurgulayan Cirit, 'Bu güzel eserin yapımcısından oyuncusuna kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Artvin misafirperverliği ile oyuncularımızı ilimizde en iyi şekilde ağırlayacağız. Artvin Belediyesine de bu güzel kültürel organizasyonu ilimize kazandırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum.' dedi.

Kocatepe de 'Diriliş Ertuğrul' dizisinin oyuncularını, Artvinli sanatseverlerle her zaman bir araya getirme arzusunda olduklarını anlatarak, 'Artvin kültür ve sanat etkinlikleriyle anılan bir kent olacak. Belediye olarak bir tiyatro topluluğu ekibimiz var. Bir gün Artvinli tiyatrocularımızdan da böyle bir eser bekleriz. Değerli oyuncularımızı ilimizde görmekten dolayı da oldukça mutluyuz.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından oyuncular, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yaklaşık bir saat süren söyleşinin sonunda Vali Cirit, yılın en iyi dizisi ve senaryosu seçilen 'Diriliş Ertuğrul'un yapımcısı Mehmet Bozdağ'a verilmek üzere İdari Koordinatör Bilgehan Özen'e, kenti tanıtan fotoğrafın yer aldığı plaketi takdim etti.

Etkinlikte ayrıca, yılın en iyi erkek ve kadın dizi oyuncusu ödülü sahipleri Cavit Çetin Güner, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Esra Bilgiç ile Celal Al'a da protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi.

Kaynak: AA