Çanakkale'de Ramazan Davulcuları Seçmeleri Yapıldı

Çanakkale’de Ramazan ayı boyunca görev yapacak davulcuların seçmeleri yapıldı. Müzisyenler Kahvesi’nde gerçekleştirilen mülakatların sonunda 29 gün boyunca Çanakkale’de 80 davulcu görev yapacak.

Çanakkale'de Ramazan Davulcuları Seçmeleri Yapıldı
Fevzipaşa Mahallesi Müzisyenler Kahvesi’nde dün Ramazan davulcularının mülakatı vardı. Seçmelere katılan vatandaşlar davul çalarak, maniler söyledi.

Seçmelerin sonunda her yıl geleneksel olarak şehitler ve müzisyenlerin ölen yakınlarının ruhu için kaside ve mevlid-i şerif okutuldu.

“KARTI OLMAYANLARA ÜCRET VERMEYİN”

Korsan davulculara karşı Çanakkale halkını uyaran Müzisyen Emrullah Katırcıoğlu (59), “Çanakkale’de Ramazan davuluna çıkacak müzisyen arkadaşların önlerinde kartları olacak. Adı ve soyadı yazacak. Mahalle mahalle, ayrı ayrı herkes kendi semtinde kartını takacak. Sayın Çanakkaleliler, kartı olmayan müzisyen arkadaşlara ücret vermesinler. Bu garibanlar bir ay boyunca geziyorlar” dedi.

“80 DAVULCU GÖREV YAPACAK”

Çanakkale halkının davulculara karşı duyarlı olmalarını istediklerini belirten Çanakkale Müzisyenler Derneği Başkanı Hasan Sakar (43), “Ramazan Ayı boyunca 80 tane davulcu arkadaşımız, 7 mahalleye ayrılan Çanakkale’nin tüm bölgesinde görev yapacaktır. Bu arkadaşlarımız bir ay boyunca çalışacaklardır. Çanakkale halkından duyarlı olmalarını bekliyoruz. Lütfen onları da mağdur etmeyelim. Arkadaşlarımızla şakalaşmayalım. Sizlerden duyarlı olmanızı bekliyoruz. Ramazan davulcularının her sene geleneksel olarak yapmış olduğu mevlid şehitlerimizin ve müzisyen arkadaşlarımızın cümle ölmüşlerinin ruhuna gitsin. Allah kabul etsin” diye konuştu.

Kaynak: İHA