Bebek Odalarının 5.'Si Dolphin'de Açıldı

İzmit Belediyesi şehrin dört bir noktasında açtığı bebek emzirme ve bakım odasına bir yenisini daha ekledi.

Bebek Odalarının 5.'Si Dolphin'de Açıldı
Belsa önü, SEKA Park, SEKA Devlet Hastanesi ve Kocaeli Devlet Hastanesi’nden sonra 5. bebek emzirme ve bakım odası Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yanındaki Dolphin AVM önüne açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği odanın açılışını İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bebeklerle birlikte yaptı. Çocuk doktoru Belediye Başkanı olarak yaptıkları bu hizmetin kendisine ayrı bir mutluk verdiğini belirten Doğan “bir çocuk doktoru belediye başkanı olarak annelere ve geleceğimizin sahibi olan yavrularımıza mütevazi ama anlamı büyük bir hizmet sunduk” dedi.

Küçük gibi görülen hizmetin gelecekte büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Başkan Doğan, “Bebek bakım odaları, anneyle bebeğinin birbirlerine olan ihtiyaçlarını daha rahat ve daha özgürce giderebilecekleri mekanlardır. Sadece fiziksel ihtiyaçlarının karşılandığı değil aynı zamanda sevgi alışverişinin de yapıldığı yerlerdir. Anne ile yavrusuna sunduğumuz her güzel hizmet toplumda sağlıklı ve mutlu bireyler yetişmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

1997 yılında SSK Sopalı Hastanesinde çocuk hekimi ve başhekim yardımcısı olarak çalışırken projeye başladığını söyleyen Başkan Doğan, “Türkiye’de ki sigorta hastanelerinde konusunun bile yapılmadığı dönemde ilk bebek bakım odasını ben açtım. O günlerde bu nerden çıktı dendi ama daha sonra bakanlık politikası haline getirildi.

Biz, İzmit Belediyesi olarak bu hizmeti yaygınlaştırarak şehir genelinde uyguladık, şehrin bazı noktalarına yine Türkiye’de ilk kez bebek bakım üniteleri yerleştirdik” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yunus Emre Kültür Merkezi yanında yapılan bebek bakım odası hizmete açıldı.
Kaynak: İHA