Almanya'da Aşırı Sağcı Parti Yöneticisinden Mesut Özil'e Tepki

Alman aşırı sağcı AfD partisinin başkanı Petry: 'Özil'e, Mekke'ye yaptığı ziyareti kamuoyunda duyurarak siyasi bir görüşe mi yer vermek istediği sorulabilir'.

Alman aşırı sağcı ve İslam düşmanı 'Almanya için Alternatif' (AfD) partisinin başkanı Frauke Petry, Alman Milli Takımının Türk asıllı oyuncusu Mesut Özil'in, umre yapmasının doğal olduğunu, ancak bunu sosyal medyada duyurarak siyasi bir görüşe yer vermek istemiş olabileceğini söyledi.

Petry, 'Welt am Sonntag' gazetesine verdiği röportajında, İslamiyet'in bazı kurallarının Alman Anayasasına aykırı olduğunu iddia ederek, İslamiyet'i radikal şekilde yaşayanların yanı sıra Mesut Özil gibi ılımlı yaşayan Müslümanların da bulunduğunu belirtti.

Frauke Petry, 'Mesut Özil gibi, çocuklar ve gençler için örnek olmuş bir insanın Alman Milli Marşını söylememesi gerçekten de üzücü. Özil'e, Mekke'ye yaptığı ziyareti kamuoyunda duyurarak siyasi bir görüşe mi yer vermek istediği sorulabilir' şeklinde ifade kullandı.

Petry, 'Mekke'yi ziyaret etmek bilindiği üzere bir Müslüman'ın dini görevlerinden biri. Ancak bunun tüm dünyaya gösterilmesinin uygun olup olmadığı tartışmalı' diye konuştu.

AfD partisi mayıs ayında kabul ettiği parti programında 'İslam Almanya ait değildir.' ifadesine yer vermiş ve İslam karşıtı söylemleri parti programına almıştı.

Özil, umre ziyaretine ilişkin fotoğrafını sosyal paylaşım sayfalarından paylaşmıştı.

Kaynak: AA