AK Parti Milletvekilleri Özhan Ve Yaşar'dan TSO'ya Ziyaret

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, Nurettin Yaşar ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u ziyaret etti.

AK Parti Milletvekilleri Özhan Ve Yaşar'dan TSO'ya Ziyaret
Ziyarette konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye’nin 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasının yüzde 4’lük büyümelerle gerçekleştirmesinin zor olduğunu söyledi.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Erkoç, “Etrafımızda ciddi sıkıntılar var. İster istemez bu sıkıntıların bizim ülkemizde yansımaları oluyor. Biz millet olarak gerçekten çok duyarlı bir milletiz. Yaklaşık 3 milyon insanı bağrına basan bir milletiz. Onlara her türlü imkanları da seferber ediyoruz. Bu milletimizin bu konudaki hassasiyetini gösteriyor. Bu yansımalar ticarette’de kendini gösteriyor. Biz bir an önce bölgedeki sıkıntıların bitmesini ve yeniden koymuş olduğumuz hedefe yürüme noktasında önümüzün açılmasını talep ediyoruz. Bu hedef 2023 yılında 500 milyar dolarlık olan bir hedeftir. Ama buda son birkaç yıldır. Yüzde 4’lük büyümelerle bunu gerçekleştirmemiz zor gözüküyor” dedi.

Milletvekili Nurettin Yaşar ise "Yaşadığımız dünyada ekonomi siyasetten, siyaset sosyolojiden, ticaret demokrasiden özgürlükler kalkınmadan bağımsız değildir. İç politikada dış politikadan da bağımsız değildir. Her şeyin birbirini tetikleyip etkilediği bir dünyada yaşıyoruz. Gelişmeler de bize bunu gösteriyor. Başlangıçta biz Türkiye’nin gelişimini ve kalkınmasını, bütün sektörlerin birden gelişmesi olarak algıladık. Normalleşme süreciyle, sivil siyasetin alanını genişletilmesiyle özgürlük alanının genişletilmesiyle, ötekileştirilmiş, farklı toplum kesimlerinin kendilerini inandıklarını düşündükleri gibi ifade etmeleri ve yaşayabilmeleri için onların yaşam alanlarını özgürlük alanlarını genişleten bir normalleşme süreciyle başladık. Bu beraberinde ticareti, siyaseti, uluslararası ilişkileri toplumsal kaliteyi, siyasi kaliteyi Türkiye’deki kurumlar arası ilişkiyi beraberinde geliştirdi. Dolayısıyla şu an burada yapmamız gereken şey, siyaseten toplum olarak, devlet olarak yine aynı şekilde alanları genişleterek sivil siyasetin alanını, serbest rekabetin alanını, ticaretin alanını, özgürlük ve demokrasiyi geliştirerek, 2023 hedefine ulaşabiliriz. Öyle bir sürece geldik ki koruma refleksiyle sergilediğimiz bu davranış bizi 2023 hedeflerinden geriye bırakacak” şeklinde konuştu.

Milletvekili Taha Özhan da, “Ramazan boyunca ve daha sonra projelerimizi, Malatya’ya dair yapılacak olan şeyleri görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA