Agf Ve Agc'den Basın Mensuplarına Yapılan Saldırıya Tepki

Osmaniye’de 14 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin de yaralandığı kazayı takip eden Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Ahmet Erkan Yiğitsözlü’nün olay yerinde darp edilmesi ve diğer basın mensuplarına sözlü ve fiili müdahalelere basın meslek kuruluşlarından tepki geldi.

Agf Ve Agc'den Basın Mensuplarına Yapılan Saldırıya Tepki
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Mevlüt Yeni, Osmaniye’de görevi başında saldırıya uğrayan AA Muhabiri Yiğitsözlü’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek saldırıyı kınadı.

Olay yerlerinde basının can güvenliğinin olmadığını belirten Yeni, “Unutulmamalıdır ki; basın özgürlüğü, sadece basın kuruluşlarının ya da gazetecilerin özgürlüğü demek değildir. Basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğüdür ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Halkın haber alma özgürlüğü adına görev yapan meslektaşlarımıza yönelik saldırılar ne yazık ki geçmişten günümüze hep yaşanmıştır. Benzer saldırılar halen de yaşanmaya devam ediyor. Meslektaşlarımızın bu gibi olay yerlerinde haber yaparken maalesef can güvenlikleri yok. Bu konuda yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir ise saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, “Olay yerlerinde korumasız kalan meslektaşlarımız maalesef şiddete maraz kalıyorlar.” dedi.

Cihangir, “Halkın doğru ve tarafsız haber alması amacıyla kaza yerinde bulunan Meslektaşımızın çekim yapması bazı kişiler tarafından engellendiği gibi, saldırıya uğrayarak darp edilmiştir. Sadece halkın doğru haber alması için gece gündüz demeden çalışan meslektaşlarımıza bu gibi yapılan saldırılar bizleri derinden üzmektedir. Bu olayda da kamuoyu sosyal medya aracılığı ile bilgi kirliliğine boğulurken doğru bilgi ve görüntüleri aktarmak için çalışan meslektaşımızın darp edilmesi kabul edeceğimiz bir durum değildir. Eğer meslektaşımız köylüler tarafından korunmasaydı belki de linç girişimi sonucu hayatını kaybedecekti. Onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve onlarcasının da yaralandığı bir olay yerinde Anadolu Ajansı temsilcisi darp ediliyor, sığındığı eve kadar kovalanıyor ve hatta evin bahçesinde de darp etmeye devam ediliyorsa burada bir güvenlik zafiyetinin olduğunu düşünmemek mümkün değildir. Meslektaşımıza yapılan bu üzücü olayın son olması temennisi ile benzer olayların yaşanmaması için ilgililerin gerekli önlemleri ve tedbirleri almalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların sonunda kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dilenirken acılı ailelere sabır ve başsağlığı dilendi.
Kaynak: İHA