Türk Hava Kuvvetleri 105.Yılını Bandırma'da Kutladı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde konuşlu 6. Ana Jet Üs Komutanlığı, Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 105. yıldönümü kutlandı.

Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 105. yıldönümü kutlamalarına, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, savaş pilotluğunun zorluğuna değinerek, ’’Uçağın düşmesi durumunda pilotun kurtulma ihtimali azdır. Her Türk pilotunun vatanı için canını seve seve verir. Siz hiç rüyanızda o uçağın kokpitinde uçuyorken kendinizi gördünüz mü? İki metal kanadın dünyanın malından daha değerli olduğu, bir jetin görüntüsünün en güzel melodiden daha güzel geldiği bir düşte yaşadınız mı? Siz hiç yandınız mı asuman aşkıyla ve metal kanatları göğsünüze takıp yükseldiniz mi gökyüzüne? Siz hiç bu asuman aşkı için sabah evden çıkarken dönüp bir daha baktınız mı evinize? Sızladı mı burnunuzun direği, eşinizi, çocuğunuzu öperken? Siz hiç beraber çay içip, muhabbet ettiğiniz can arkadaşınızı radardan kaybolduğunda dualar ederek beklediniz mi? Bir uçak kazasında pilotun kurtulma ihtimalinin çok düşük olduğunu bile bile sığındınız mı o minicik ihtimale? Siz hiç 4 yıl aynı okulda, sonrasında aynı filoda görev yaptığınız devrenizin şehadet haberini aldınız mı? Yandı mı içiniz alev alev ve bindiniz mi tekrar o uçağa? Siz hiç başınız önde gittiniz mi arkadaşınızın evine? Acılı bir eş topladı mı yakanızı?" diye konuştu.

Bursa Mehter Takımının Osmanlı marşları çaldığı programda, halk oyunları ve motorlu yamaç paraşütüyle akrobasi gösterileri sunuldu. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, uçak ve silahlarla fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA