TİM 23. Olağan Genel Kurulu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) '(Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı) Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması, hukukçuların tabiriyle söylüyorum hayatın olağan akışına uygun değildir. Önce onlar Holokost'u yeniden bir tanımlasınlar. Onlar Namibya Katliamı'nı önce bir gözden geçirsinler. Sen hangi ülkeye neyi söylüyorsun?' 'Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, onların sadece asıl oyuna alet edildiğini, istismar edildiğini gayet iyi biliyorum. Ermeni meselesi dünyanın her yerinde Türkiye'ye karşı elverişli bir şantaj aracı, hatta bir sopa olarak kullanılmaya başlandı. Şimdi paralel ihanet çetesi konusunda da benzer bir yaklaşım görüyoruz. Türkiye'den kaçan tüm çete elemanları, Almanya başta olmak üzere Batı ülkelerinde rahatça hayatlarını sürdürebiliyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını, 'Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması, hukukçuların tabiriyle söylüyorum hayatın olağan akışına uygun değildir. Önce onlar Holokost'u yeniden bir tanımlasınlar. Onlar Namibya Katliamı'nı önce bir gözden geçirsinler. Sen hangi ülkeye neyi söylüyorsun?' dedi.

Erdoğan, Grand Tarabya Otel'de düzenlenen TİM 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları ödül törenindeki konuşmasında, sadece ihracatın milli gelirin beşte birini oluşturmasının bile başlı başına ihracatçılar için iftihar, yöneticiler için de bir takdir sebebi olduğunu dile getirdi.

Dünyada üretim ve ticaret konusunda ciddi sıkıntıların yaşandığı bir dönemde Türkiye'nin büyümesini sürdürmesinde en büyük paylardan birinin, ihracatçılara ait olduğunu, ihracat camiasının her türlü takdiri ve desteği hak ettiğini anlatan Erdoğan, 'Onun için ülkenin yönetiminin sorumluluğunu üstlendiğimiz günden beri ihracatçılarımızı adeta ekibimizin ayrılmaz bir parçası haline getirdik. Yurt dışı gezilerimizde mutlaka birlikteyiz.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gece 135 kadar iş adamıyla doğu Afrika seyahatinden döndüklerini, Uganda, Kenya'ya gittiklerini, daha sonra yönetici ekibin Somali'ye devam ettiğini ve üç ülkede nelerin olduğunu çok daha yakından görme fırsatı bulduklarını hatırlatarak, 'Bunlar bizim için bakir alanlar. İnanıyorum ki Türk girişimcileri buralara girdiği andan itibaren Afrika'nın üstyapı, altyapı, ticaret, her türlü beklentisi, güven alanı Türkiye'dir. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım.' ifadelerini kullandı.

- 'Kurulan tezgahları, oynanan oyunları hep birlikte takip ediyoruz'

Yurt içinde ihracata dönük tüm projelerde, tüm etkinliklerde özellikle yer almaya çalıştığına değinen Erdoğan, salondakilere şöyle seslendi:

'Bu bakımdan ihracatçılarımız, en çok görüştüğüm, en çok birlikte olduğum kesim durumunda. Ben sizlerden razıyım. İnşallah sizler de bizlerden razısınızdır. Bugüne kadar yapılanlar önemlidir. Ama Türkiye gibi dinamik ve büyük hedefleri olan bir ülke için asıl önemli olan bundan sonra yapılacak olanlardır. 2023 hedeflerimiz, artık ülke ve millet olarak bizim için namus borcu haline dönüştü. Bizi bu yolda engellemek, mümkünse yoldan çıkarmak, değilse yavaşlatmak için yapılanları en iyi sizler görüyorsunuz. Hem ülke içinde hem de iş bağlantıları için gittiğimiz diğer yerlerde Türkiye'yi yeniden eski sancılı günlerine döndürmek için kurulan tezgahları, oynanan oyunları hep birlikte takip ediyoruz. Hala Gezi olaylarına ağaç meselesi diye, 17-25 Aralık darbe girişimine hukuk operasyonu diye, bölücü terör örgütünün eylemlerine demokratik tepki diye bakanlar varsa, izanından şüphe ederim.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman Parlamentosunun Ermeni iddialarına ilişkin kararını 'bu zincirin son bir halkası' şeklinde tanımlayarak, şunları söyledi:

'Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması, hukukçuların tabiriyle söylüyorum hayatın olağan akışına uygun değildir. Önce onlar Holokost'u yeniden bir tanımlasınlar. Onlar Namibya Katliamı'nı önce bir gözden geçirsinler. Sen hangi ülkeye neyi söylüyorsun? Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, onların sadece asıl oyuna alet edildiğini, istismar edildiğini gayet iyi biliyorum. Ermeni meselesi dünyanın her yerinde Türkiye'ye karşı elverişli bir şantaj aracı, hatta bir sopa olarak kullanılmaya başlandı. Şimdi paralel ihanet çetesi konusunda da benzer bir yaklaşım görüyoruz. Türkiye'den kaçan tüm çete elemanları, Almanya başta olmak üzere Batı ülkelerinde rahatça hayatlarını sürdürebiliyor. Ülkemizde cinayet işleyen nice katilleri, mensubu oldukları örgütten dolayı yıllarca himaye eden ülkeleri de biliyoruz.'

(Sürecek)
Kaynak: AA