Sultanahmet Meydanı'nda Ramazan Etkinlikleri

İlk iftar, Sultanahmet Meydanı'nda kurulan 15 bin kişilik dev iftar sofrasında Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından getirilen gerçek top atışıyla binlerce kişi tarafından yapılacak Ramazan boyunca İstanbul'un fetih kutlamalarında da kullanılan yöntemle ses, ışık, görsel animasyon ve seslendirmelerden oluşan 'video mapping sunumu' gerçekleştirilecek.

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında ilk iftar, Sultanahmet Meydanı'nda kurulan 15 bin kişilik dev iftar sofrasında Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından getirilen gerçek top atışıyla binlerce kişi tarafından yapılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sultanahmet'te ramazan etkinlikleri arasında İstanbul'un fetih kutlamalarında da kullanılan yöntemle ses, ışık, görsel animasyon ve seslendirmelerden oluşan 'video mapping sunumu' yapılacak. Sunum, görüntü ve ışığın Sultanahmet Camisi'nin güney tarafındaki kubbe ve minareler üzerine yansıtılmasıyla gerçekleştirilecek.

Sunumda, Hazreti Muhammed'in doğumundan nübüvvetine, Medine'ye hicretine kadar Mekke süreci, Medine'de ilk mescidi inşa etmesi ile temellerini attığı İslam medeniyetinin Hicaz'dan İspanya'ya, Afrika'dan Çin Seddi'ne dayanan serüveni anlatılacak. Sürecin anlatımı İngilizce ve Türkçe olmak üzere ses, ışık, görsel animasyon ve seslendirmeden oluşuyor.

Ramazan boyunca her gün 21.00-21.30'da yapılacak program, seyir terasından, Ayasofya Meydanı'ndan, Yerebatan Sarnıcı önünden izlenebilecek.

Kaynak: AA