Şırnak'ta Şehit Korucu İçin Tören Düzenlendi

Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonrası çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan geçici köy korucusu Abdurrahman Fidan için tören düzenlendi.

Şırnak'ta Şehit Korucu İçin Tören Düzenlendi
Dün gece Şırnak merkez Yeniaslanbaşar Köyü Jandarma Karakolu’na saldıran PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi’nde şehit olan geçici köy korucusu Abdurrahman Fidan (43) için Şırnak İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Törene Vali Yardımcısı Ali Arıkan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Abdullah Baysar, Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, şehidin akrabaları, askerler ve geçici köy korucuları katıldı.

Şehit Fidan’ın Türk bayrağına sarılı naaşının alana getirilmesinin ardından şehidin öz geçmişi ve dualar okundu. Şehidin naaşı, daha sonra tören mangası tarafından ambulansa taşındı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Kışla Camii’nde cenaze namazı kılındıktan sonra şehit geçici köy korucusu Abdurrahman Fidan’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere karayolu ile Yeniaslanbaşar köyüne gönderildi.

Şehit korucunun evli ve 7 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Kaynak: İHA