Malatya Fotokamp Projesi'nin Açılışı Yapıldı

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından yürütülen, ulusal ve uluslararası birçok sanatçının katıldığı Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi, Levent Vadisi’nde başladı.

Malatya Fotokamp Projesi'nin Açılışı Yapıldı
Akçadağ ilçesine bulunan Levent Vadisi’nde açılışı gerçekleştirilen programda konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, fotoğrafın önemi hakkında konuştu.

Kamçı, “Zamanın erişilmez derinliklerine uğurladığımız hayatın en masum hatıraları olan fotoğraflar, geçen zamanın sessiz tanıklarıdır, özlemle andığımız hafızalarımızdan her dem taze tuttuğumuz ne kadar anımız varsa renklerin ahenkle bütünleştiği o fotoğraflarda vücut bulunmaktadır. Bazen çocukluğumuz, bazen ebediyete uğurladığımız bir sevdiğimiz, bazen de düşe kalka büyüdüğümüz tozlu yollar, muhabbetine doyamadığımız bir komşu, toza toprağa belenerek, oyun oynadığımız mahallemizdir fotoğraflardan bize yansıyan. Solmaya yüz tutmuş bir fotoğrafa bakarken, kurduğumuz sonsuz hayallerin sebebi fotoğrafların büyülü gücünden başka bir şey değildir. Bir fotoğraf sanatçısı için asıl büyük bir ödül ortaya koyduğu fotoğrafın kendisidir. Fotoğraf sanatçısının herhangi bir ödüle mazhar olmak için değil de, bir sanat eseri meydana getirmek için deklanşöre basmasının heyecanını başka hiç bir şeyde bulamayacağına inanmaktayım. Çünkü bir fotoğraf karesinin sanat eseri yapan şey araç gereç ve ekipmandan ziyade o fotoğrafı çeken kişinin ruhu düşüncesi, bakış açısı ve estetik anlayışıdır. Tıpkı bir şair ve yahut yazarın eserini ortaya koyan şeyin kalem, kağıt ve daktilo olmadığı gibi! Bu duygu ve düşüncelerle, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi münasebetiyle ilimizde bulunan kıymetli fotoğraf sanatçılarına hoş geldiniz diyor, projeye emekleri ile destek olan herkese teşekkür ediyor, ilimizin tanıtımına katkı sağlayacak olan benzer çalışmaların devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Levent Vadisi’nin turizm açısından önemli bir yer olduğunu söyledi.

Kazgan, “Geçen yıl buraya acemice geldiğimi düşünüyorum, aslında Akçadağlıyım bu kayalıklara da aşinayım ama ne olduğunu tam olarak bilerek gelmemişim. Aradan geçen zaman içerisinde bir baktık ki burası bir hazineymiş. İkincisini yaptığımız bu programla beraber inşallah burayı geleceğe taşımak, önümüzdeki yıllarda da sürekli bu doğaya insanlarımızın dokunmasını sağlamak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın dört bir yanında doğa harikasının bulunduğunu kaydetti.

Çakır, “Büyükşehir ile birlikte bunları inşallah biz Türkiye’ye kazandırmaya çalışacağız, sadece Malatya’ya değil. Malatya’da 4 büyük kanyon var, buraları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bunlar tek başına değil, bir plan çerçevesinde ele almalıyız ve bir turizm mastır planı, turizm çalıştayı yapacağız. Hangi yöremizde hangi bölgemizde doğa harikası yerler varsa bunlarla ilgili çalışmalar ortaya koyacağız. Levent Vadisi de bu güzelliklerden birisi, aynı şekilde Arapgir’de var, Girmana Kanyonu var, Darende’de Somuncubaba Kanyonu var, birde burası var. Bu güzel yerleri inşallah Malatya’ya kazandıracağız” sözlerini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Akçadağ ilçesine Seyir Terası yapılacağı dönemde çok heyecanlandıklarını ifade etti.

Çalık, “Aslında milletvekili, yasama yapan ve yasama görevi olan, milletin derdi ile dertlenen kişiler demek. Milletvekili denince, her şeyden anlayan kişiler akla geliyor. Milletvekili olarak bizlerin de bilmediği çok şey var ve öğrenmemiz gereken çok şeyler var. Levent Vadisi’ni ve Seyir Terası’nı dönemin valisi Ulvi Saran Malatya’ya kazandırdı. Malatya’ya sanat ve kültür alanında diğer şehirlerle yarışacak kadar güzel programlar kazandırdı. Bu programları yaparken de yatırımları hizmete dönüştürdü. İşte onlardan bir tanesi Levent Vadisi Seyir Terası. Oraya ilk gittiğimizde Malatya’da bu kadar güzel, saklı bir cennetin var olduğunu ilk kez fark etmiştik. Malatya ve Akçadağ’da saklı bir cennet var. Bu saklı cennetin görünmesine vesile olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Malatya için çok önemli turizm projesi olacak" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise etkinliğin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Ağbaba, “Levent Vadisi’ne bir Seyir Terası oluşturma fikri dönemin valisi Ulvi Saran’a ait. Malatya belki bizim bildiğimizden çok daha güzel bir kent. Hala mücevher gibi keşfedilmemiş bir şehir Malatya. Aslında turizm anlamında hak ettiğimiz yere gelmiş değiliz. Tanıtım eksikliğimiz var. Darende’de, Akçadağ’da, Hekimhan’da, Doğanyol’da, Türkiye’nin en güzel yerleri var. Yine Akçadağ’da bir Derinboğaz kanyonumuz var. Akçadağ, Türkiye’nin en güzel pilavlarının yapıldığı, en güzel armutların yetiştirildiği bir ilçemiz değil sadece, Akçadağ kanyonları ile mahalleleriyle Malatya’nın en güzel ilçelerinden birisi, bu tür etkinliklerin artmasını umut ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Murat Önal ile Alev Çürük, Muhammet Korkmaz ile Songül Levent çiftlerinin nikahını Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan kıydı. Genç çiftlerin nikah şahitliğini ise Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan yaptı.
Kaynak: İHA