Fener Rum Patriği Bartholomeos Nevşehir'de

Bartholomeos: 'Bir kez daha Kapadokya'nın büyülü atmosferini teneffüs etme ve Yüce Rabbimize şükretme fırsatı bulduk. Yeni hükümetimize bu nedenle teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz'

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyündeki Konstantin-Eleni Kilisesi'nde pazar ayinini yönetti.

İncil'den bazı bölümler okunan 100 kişinin katıldığı ve 3 saat süren ayinde dua edildi.

Patrik Bartholomeos, ayinden sonra yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin izniyle ayinlerini yapabildiklerini ifade etti.

Türkiye'nin dünyanın itibar ettiği bir konumda olduğuna dikkati çeken Bartholomeos, şöyle dedi:

'Bir kez daha Kapadokya'nın büyülü atmosferini teneffüs etme ve Yüce Rabbimize şükretme fırsatı bulduk. Yeni hükümetimize bu nedenle teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz. Ülkemiz tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, misafirperverliğiyle tüm dünyanın itibar ettiği bir konumdadır. Bunun önemini iyi kavramak ve bize miras kalan değerleri en azından insan emeğine, insanlık kültürüne saygıyla muhafaza etmek gerekiyor.'

Türkiye'deki ve dünyadaki Müslümanların ramazan ayını tebrik eden Bartholomeos, 'Hepinize, bütün İslam alemine mukaddes, huzur dolu bir ramazan ayı diliyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA