Erciyes'te Temizlik Çalışması

Çevre gönüllüsü 500 kişinin katıldığı çalışmada 6 çöp kamyonu evsel atık toplandı.

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezinde kar örtüsünün yerden kalkmasıyla temizlik çalışması başlatıldı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çevre gönüllüleri ile öğrencilerden oluşan 500 kişilik grup, dört ayrı ekip halinde 2 bin 200 rakımlı Tekir bölgesinde temizlik çalışması yaptı.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, burada yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Master planı kapsamında, Erciyes'i dünya standartlarında turizm merkezi haline getirecek çok ciddi yatırımlar yaptığını söyledi.

Cıngı, Erciyes'in yaz ve kış tüm imkanlarından faydalanmak istediklerini, bu kapsamda da mevsimsel etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, her organizasyonda binlerce kişinin buraya geldiğini ve temiz bir ortam görmek istediğini belirtti.

Kışın her taraf beyaz karla kaplı olduğu için insanların zaman zaman hassas davranmayarak 'Ne de olsa karda görünmüyor' düşüncesiyle ellerindeki çöpleri yere atma gibi bir davranış sergilediğini dile getiren Cıngı, şu değerlendirmede bulundu:

'Çöpler kar örtüsü nedeniyle yerde çok fazla görünmüyor veya dikkat çekmiyor. Fakat kar kalktığında çöpler, pislikler ortaya çıkıyor çevre kirliliği bariz şekilde görülüyor. Biz her yıl haziran ayının ilk pazar günününde 'Erciyes'te Mavi Yeşil Beyaz' kampanyası kapsamında temizlik çalışması yapıyoruz. Bugünü biz özellikle sivil toplum kuruluşlarına, çevre gönüllülerine tahsis ettik. Bu Erciyes'in temizlenmesine vesile olduğu gibi bir de çevreye saygı duymayan, dünyayı kirletme çabasında olan insanlara da mesaj vermek istiyoruz. Her yıl artan kalabalıkla ve sizlerin desteğiyle Erciyes'teki bu güzel günü birlikte paylaşıyoruz.'

Erciyes'te kış aylarında çok yoğun kayak faaliyeti yapıldığını ancak dağın yazın da boş kalmadığını anlatan Cıngı, bisiklet, çadır kamping, doğa yürüyüşleri, karavan gibi birçok turizm aktivitesiyle vatandaşlara hizmet etmeye devam ettiklerini, o nedenle Erciyes'in her mevsim temiz tutulması gerektiğini vurguladı.

Konuşmanın ardından gruplara ayrılan çevre gönüllüleri temizlik çalışması yaptı. Çalışma kapsamında 6 çöp kamyonu evsel atık toplandı.

Etkinliğin ardından katılımcılara sucuk ekmek ikram edildi.
Kaynak: AA