Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması 'Muhammed Ali'nin Irkçılığa Karşı Verdiği Mücadele Hiçbir Zaman Unutulmayacaktır'

Hayatını kaybeden ünlü boksör Muhammed Ali’yi yad eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Muhammed Ali’nin iyi bir insan olarak ırkçılığa ve haksızlığa karşı verdiği mücadele hiçbir zaman unutulmayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 23’üncü Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada hayatını kaybeden dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali’ye Allah’tan rahmet diledi.

Muhammed Ali’nin kişiliğinin ve ayrımcılığa karşı verdiği mücadelenin hiç bir zaman unutulmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Ünlü boksör ve samimi bir Müslüman olarak bildiğimiz Muhammed Ali’ye Allah’dan rahmet diliyorum. Yaklaşık 50 yıl önce bugün özgürlükler ülkesi olarak tüm dünyaya nizam vermeye çalışan Amerika’da siyasiler sırf derilerinden dolayı ikinci sınıf insan muamelesi görüyorlardı. Muhammed Ali işte böyle bir ülkede yüreği ve bileği ile ayrımcılık zincirinin kırılmasına öncülük edenler arasına yer aldı. Muhammed Ali’nin bokstaki başarısı ise bambaşka bir efsanedir. Genç yaşta gece saatlerinde siyah beyaz televizyonlarda onu izlerdik. Çocukluğumuzda, gençliğimizde normal şartlarda boksa ilgisi olmayanlar bile sabahlara kadar beklerdi. Müslümanlığı kabul ettikten sonra sergilediği örnek tutumla ülkesinde pek çok kişinin hidayete ermesine vesile olmuştu. Hele hele Viyetnam savaşı sırasında büyük bedeller ödemesine, yıllarca bokstan uzak kalması pahasına ortaya koyduğu ilkeli tutum ayrıca takdire şayandır. Viyetnam’a gitmeyi kabul etmedi. Muhammed Ali’nin iyi bir insan olarak ırkçılığa ve haksızlığa karşı verdiği mücadele hiçbir zaman unutulmayacaktır. Azmi cesareti, duruşu ve kararlılığı ile Müslümanlara ve tüm insanlara ilham kaynağı olan Muhammed Ali’yi rahmetle yad ediyorum."
Kaynak: İHA