Cemaat, Camilerine İmam İstedi

Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki bir camide imam olmadığını gerekçesiyle vatandaşlar, cami önünde namaz kılarak duruma tepki gösterdi.

Seydikemer Yaka Mahallesi’ndeki Hacılar Camisi’nde 7 yıldır imam olmadığını belirten vatandaşlar cami önünde toplandı. Mahalle sakinleri, öğle namazını cami bahçesinde kıldı.

Mahalle sakini Yüksel Duran, camilerinde imam bulunmaması nedeniyle ezan sesine hasret kaldıklarını söyledi.

Mahallelerinde bir ölen olduğu zaman sela okuyacak insan bulamadıklarını ileri süren Duran, "Başka yerlerden gelen ezan ve sela sesleri ise köyün tamamına duyulmuyor. Önümüzdeki günlerde Ramazan girecek. Okullar tatil olacak. Camimizde çocuklarımızın bir dua okumasını istiyoruz ama camide imamımız yok" dedi.

Duran, camide cuma günleri bir vatandaşın imamlık yaptığını ve cuma namazını kıldıklarını ifade etti.

Ramazan’da teravih namazı kıldıracak imam olmadığı için huzursuz olduklarını belirten Duran, "En yakın cami mahallemize 4 kilometre aşağıda ve ezan sesi bize gelmiyor.Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Camimize imam istiyoruz" diye konuştu.

Eylem üzerine durumdan haberdar olan Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, "Camiye atanan imamın başka bir camiye görevlendirildiğini öğrendim. Konuyla ilgili araştırma yapılması talimatını verdim. Vatandaşlardan bize böyle bir sorun gelmedi. Vatandaşımızın böyle bir sorunu varsa muhakkak giderilecektir" dedi.

Kaynak: İHA