Çankırı'daki Eğitim Ve Bilim Festivali Sona Erdi

Festivali yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti.

Çankırı'da ilk kez düzenlenen Eğitim ve Bilim Festivali sona erdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 25 okuldan öğrencilerin katılımıyla 2 Haziran Perşembe günü Karatekin Parkı'nda başlayan festivalde 3 gün boyunca yazarlar söyleşi yaptı, öğrenciler ve öğretmenler projelerini, kitapevleri de yayınlarını tanıttı.

Festivali yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ilkini düzenledikleri festivalin istedikleri düzey ve katılımla gerçekleştiğini söyledi.

Festivali düzenleme amaçlarının, eğitim camiasının kendi çalışmaları ve öğrencilerin özgün eserlerini bir araya getirmek olduğunu belirten Yazıcı, 'Çankırı halkının desteğini de arkamıza almak istedik. Festivalle vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istedik. Bu süreç içerisinde dışarıdan tanınmış yazarlarımızı getirerek öğrenci ve velilerimizle buluşturduk.' diye konuştu.

Katılımın kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Yazıcı, 'Maksadımız hasıl oldu. Festival alanımıza 30 bin civarında ziyaretçi geldi. İlgi dolayısıyla teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Yazıcı, festivale herkesin büyük katkısı olduğunu anlatarak, 'Festivalimizi gelenekselleştirmeyi planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl daha da ileriye taşırız.' şeklinde konuştu.

Çınar Altı Sohbetleri'nde ziyaretçilerle buluşan yazar Rasim Özdenören de festivale gösterilen ilginin kendisini mutlu ettiğini vurguladı.

Özdenören, 'İnsanlar, son gün yağmurlu olmasına rağmen sohbetimizi bırakıp gitmediler. Bu, bizim için gurur verici bir durum. Milli Eğitim Müdürlüğümüz çok başarılı bir festival düzenlemiş. İnsanları bu festivale çekmiş. Kendilerini tebrik ediyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA