Bosna Hersek'te Ramazana Doğru

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Kavazovic: 'Ramazan gücümüzdür, yüreklerimizin yumuşadığı aydır. Ramazan ayında aile bağlarımızın güçlenmesi ve sevgiyle dolmasını temenni ederim. Bu mübarek ayı ibadetle geçirelim'

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, ramazan ayının yüreklerde cesareti temsil ettiğini, inananların kalplerini, inanç ışığıyla doldurmak için bu ayda sonuna kadar açtıklarını belirtti.

Başkent Saraybosna'daki İslam Birliği binasında açıklama yapan Kavazovic, ramazan ayı geldiğinde inancın kuvvetlendiğini söyleyerek 'Ramazan gücümüzdür, yüreklerimizin yumuşadığı aydır. Ramazan ayında aile bağlarımızın güçlenmesi ve sevgiyle dolmasını temenni ederim. Bu mübarek ayı ibadetle geçirelim.' dedi.

Ramazan ayının yüreklerdeki cesareti temsil ettiğini söyleyen Kavazovic, inananların kalplerini, inanç ışığıyla doldurmak için bu ayda sonuna kadar açtıklarını kaydetti.

Bu arada, Bosna Hersek İslam Birliği tarafından 17-25 Haziran arasında başkentteki Çarşı Camisi'nde 'Bosna'da Ramazan' etkinliği düzenlenecek.

İslam Birliği yetkililerinden Medina Mehmedovic Mulalic, etkinlik kapsamında başkentte iftarların düzenleneceğini söyleyerek ilahi, kaside konserlerinin yanı sıra etkinlik boyunca Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunacağını ifade etti.
Kaynak: AA