Adıyaman Çadır Kentte Duygusal Vedalaşma

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Adıyaman Valiliğinden, Adana Valiliğine atanan Mahmut Demirtaş, yaklaşık 4 yıldır Adıyaman Çadırkentte kalan Suriyeli mültecilere veda ziyaretinde bulundu.

Adıyaman Çadır Kentte Duygusal Vedalaşma
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Çadırkent önünde Suriyeli mülteciler tarafından çiçek ve alkışlarla karşılanırken duygusal anların yaşandığı veda ziyaretinde konuşan Suriyeli mülteciler, “4 yıldır bizleri bir baba şefkatiyle kucakladınız. Sizlerin bizlere olan emeğini ne yapsak ödeyemeyiz. Geldiğimiz günden beri her sorunumuzu her sıkıntımızı çözüme kavuşturdunuz. Yeni görev yerinizde sizlere başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, “4 yıldır sizleri ilimizde ağırlıyoruz. Biz sizleri kendi vatandaşlarımızdan hiç bir zaman ayırt etmedik. Sizler zalimlerin zulmü altında mecburiyet içerisinde evinizi, yurdunuzu terk ettiniz. Bizlerde sizlere ensar olduk. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tüm imkanlarımızı sizin için seferber ettik. Bizim ülkemize umut bağlayan mazlumları tarih boyunca hiç bir zaman kaderine terk etmedik. Siz Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları dramı atlatabilmelerini sağlamak ve savaşın üzerinizdeki etkilerini azaltabilmek amacıyla inşa ettiğimiz çadır kenti sosyal alanları, eğitim alanları, sosyal yaşam üniteleri, sahra hastanesi, spor alanları, kurs alanları, çocuk oyun alanları ve bütün detayların düşünüldüğü bir şehir görünümünde inşa ettik. Bizim kültür ve medeniyetimizde misafir berekettir, misafir şereftir. Bizim medeniyetimizde hicret edip toprağını ve vatanını bırakıp, muhacir olmak ne kadar değerli ise, hicret edenlere yardım edip her türlü desteğini esirgemeyen ensar olmakta o kadar değerlidir. Haklarınızı helal edin" diye konuştu.

Veda ziyaretinde Vali Mahmut Demirtaş, Suriyeli çocuklarla da yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi.

Duygusal anların yaşandığı veda ziyaretinde çoğu Suriyeli mülteci gözyaşlarını tutamadı.
Kaynak: İHA