'12. Geleneksel Resim, Hikaye Ve Şiir Yarışması'

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ümraniye Belediyesince düzenlenen '12. Geleneksel Resim, Hikaye ve Şiir Yarışması'nı kazananlara ödülleri takdim edildi.

Crowne Plaza'da gerçekleşen ödül töreninde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye başkanı olarak eserlerin değerlendirilmesinde 12 yıldır hiç müdahil olmadığını belirterek, 'Resim, şiir ve hikaye yarışmasındaki eserler akademisyenler ve sanatçılardan oluşan heyet tarafından değerlendirildi. Ben objektif olması açısından bu sürece müdahil olmadım. Bu ödül töreni amatör ruhlarla icra edilen profesyonel eserlerin derecelendirildiği bir yarışmanın mahsulüdür.' dedi.

Hikaye, resim ve şiir alanlarında yapılan yarışmaya yurt dışından da katılım olduğunu aktaran Can, 'Konusu 'Göç' olan yağlı boya resim yarışmasına 362 eser katılırken, serbest konulu hikaye yarışmasına bin 888 hikâye gönderildi. Yine konusu 'Birlikte Daima' olan şiir yarışmasına ise 2 bin 610 şiir gönderildi.' diye konuştu.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 2004'te yerel yönetimlerle yerel kalkınmanın yaşandığını dile getirerek, şunları söyledi:

'Bugün bir tat alıyoruz. Çünkü hafızamız her seferinde tazeleniyor, yenileniyor. Unuttuğumuz şeyleri yeniden hatırlıyoruz. Bizim kim olduğumuzu belirleyen de o hatırladığımız şeylerdir. Süheyb Ünver, Uğur Derman gibi Mehmet Akif'ten Bediüzzaman'a kadar 50 yıl sonrasına mektup yazanların bize kim olduğumuzu söyleyen bir 13 yıl yaşıyoruz. Çünkü 2002'den sonra kumaşını kendisinin dokuduğu, hamurunu kendisinin dokuduğu, milletin kendisine ait bir süreç başladı.'

'Göç' konulu yağlı boya resim yarışmasının birincisi 'Hayallerle Var Olmak' eseriyle Öznur Kesdirici oldu. Serbest konulu hikaye yarışmasında Engün Tanlak 'Bahtiyar Arslan'ın Cenknamesi', 'Birlikte Daima' konulu şiir yarışmasında da Ayşenur Onat 'Dürre'nin Gözyaşları' eseriyle birinciliğe ulaştı.

Törende, dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Kaynak: AA