Uğur'da Mezuniyet Coşkusu

İZMİR – İzmir’de Uğur Okulları’ndan mezun olan bin liseli öğrenci, Bornova Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen törenle mezuniyet mutluluğunu yaşadı. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ve Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel, öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Uğur'da Mezuniyet Coşkusu
Uğur Okulları’nın İzmir’de faaliyet gösterdiği Bornova, Buca, Çankaya Gaziemir ve Karşıyaka’daki liselerinden mezun olan bin öğrenci için Bornova Rekreasyon Alanı’nda tören düzenlendi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ve Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel’in katıldığı törene aileler de yoğun ilgi gösterdi. Sık sık çocuklarının fotoğraflarını çeken aileler, duygu dolu anlar yaşadı. Gecenin en mutluları ise Uğur Okulları’ndan başarı ile mezun olan öğrenciler oldu. Giydikleri mezuniyet kıyafetleri ile tek tek sahnede yer alan öğrenciler, ellerinde dövizler taşıdı.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin “Uğurlu olmak nedir?” başlıklı sunumu ile başlarken, Bornova ve Gaziemir Uğur Lisesi’nin zeybek gösterileri ile devam etti. Ardından Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel bir konuşma yaptı. Yücel, kendisinin de Uğur Okulları’ndan mezun olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin az önce ‘Uğurlu olmak nedir?’ sorusuna cevap verdikleri görüntülerini izledik. Bana göre Uğurlu olmak, bundan 21 sene önce gittiğim kuruma genel müdür olmaktı. Bu hayalimi gerçekleştirdim. Uğurlu olmak, öz güven sahibi, kendi ayakları üzerinde duran öğrenci olmaktır. Bir dünya vatandaşı olabilmektir. Bugün duyduğunuz heyecanı, aşacağınız yeni hedefler, kazanacağınız yeni arkadaşlıkların ve başarıların başlangıcı olarak görüyoruz. Bugün hem mutlu, hem umutlu hem de duyguluyuz” dedi.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ise, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:

“Bugün liseyi bitirdiniz, yarın üniversiteyi bitireceksiniz, iş dünyasına başlayacaksınız. Yolunuz açık olsun. Bu yola varırken sizin önünüze çıkanlar olabilir. Size ‘gittiğiniz yol doğru değil, doğru yol budur’ diyebilirler. Sizin onlara tek bir cevabınız olsun; ‘benim yolum da belli, hedefim de belli, o yol cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur’ olsun.”

“ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRMEYE ÇALIŞIN”

Uğur Okullları’nın çok büyük bir kurum olduğunu kaydeden Enver Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avrupa’nın en büyüğüyüz. Dünyada beş ülkede ayrı ayrı birer üniversitemiz var. Öğrenci sayısına baktığımızda dünyada ilk 10, Avrupa’da ilk sıradayız. Ne zaman nerede olursanız olun, müracaat edeceğiniz kurumlarımız var. Onun için beraber olacağız. Sevgili öğrenciler geleceği iyi okuyun, eski köye yeni adet getirmeye çalışın. Farklı olun. Farklı olmak, farklı düşünmekle başlar. Hayallerinizin peşinden gidin. Tutkulu olun ve asla bırakmayın. Dünyanın ve en başta ülkemizin sorunlarıyla yakından ilgilenin. Bugün dünyada 60 milyon insan evinden barkından farklı bir yerde. Bunların dünya üzerinde oluşturabileceği sorunlara ilgisiz kalmayın.”

1., 2. VE 3.’LER PLAKET ALDI

Konuşmaların ardından her liseden 1., 2. ve 3. olan öğrencilere Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel ve okul müdürleri tarafından plaketleri verildi.

Ardından 1. olan öğrenciler okulun yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra mezun olan öğrenciler ve lise son sınıftaki öğrenciler arasında bayrak ve flama teslim töreni gerçekleşti. Törenin sonunda bin öğrenci, okul müdürlerinden diplomalarını alarak keplerini havaya fırlattı.
Kaynak: İHA