Kars Valisi Günay Özdemir Ulusal Ve Yerel Basın İle Bir Araya Geldi

Son Valiler Kararnamesiyle Edirne’ye atanan Kars Valisi Günay Özdemir, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kars Valisi Günay Özdemir Ulusal Ve Yerel Basın İle Bir Araya Geldi
Vali Özdemir görevde kaldığı 2 yılın değerlendirmesini yaptı. Özdemir 2 yıllık süre içerisinde hazırladıkları projeleri uygulamaya geçirdiklerini belirtti.

Kars Valisi Günay Özdemir, “Kars’a gelen valiler 2-3 yıl kalıyor. Uzun kalan birkaç kişi var bildiğim kadarıyla. Onun dışında hemen hemen ortalama 2’şer yıl kalıyor valilerimiz. Ve biz bu 2 yıl içerisinde projelerimizi hemen uygulamaya geçirmeye çalıştık. Ve bu konuda da sağ olun sizlerin de, halkımızın da, kamu çalışanlarımızın da, büyüklerimizin de fikir destekleriyle Kars’ta en azından bazı konularda mantıksal anlamda da, uygulamada da ufak girişimleri başlattığımızı düşünüyorum. Çünkü büyük değişiklikler küçük başlangıçlarla başlıyor. Biliyorsunuz çocuklar bile ilk adımını attıktan sonra yürümeye, koşmaya başlıyor. Ve biz burada, ben birçok konuda ilk adımları attığımızı düşünüyorum” dedi.

Kars’ın önümüzdeki 10 yıl içerisinde ulaştırma koordinatında merkez olacağına inandığını ifade eden Günay Özdemir, “ Ben Kars’ın alt yapısıyla ilgili, turizmiyle ilgili, sosyal, kültürel ekonomisiyle ilgili eğitim alanlarında ilk adımları attık diye düşünüyorum. Bu konuda bundan sonraki çalışmalarda Kars’ın çok daha hızlı bir şekilde mesafe alacağını düşünüyorum. 10 yıl içerisinde hem Kars’ın ulaştırma koordinat merkezinde olması ve özellikle son Bakanlar Kurulu oluşurken Ulaştırma Bakanı’nın da Kars’tan olması münasebetiyle Kars’ın ulaştırma alt yapısının çok iyi bir şekilde düzenleneceğine, çünkü şu anda Türkiye’de, hatta bunu bir buçuk ay önce üniversitede ki Ahmet Arslan’ın sempozyumunda söylemiştim. Dedim ki; Türkiye de Ulaştırma konusunu en iyi bilenlerden birisi hemşehrimiz Ahmet Arslan demiştim hatırlarsanız. Tabi o zaman herkes belki de dedi.

‘Bu nerden çıktı. Vali neden böyle söyledi’ diye. Ama baktığınız zaman da Binali Yıldırım’dan sonra ekibinde çalışan ve Sayın Başbakanımızdan sonra bu işi en iyi bilen kişi şu anda siyasetçiler içerisinde, hem demokraside, hem de siyasette hemşehrimiz Ahmet Arslan ve onunda ivmesiyle ve ekonomik anlamda da bu bölgenin çok daha hareketli olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kars’ın bir 10 yıl sonrasına kendisini şimdiden hazırlaması gerektiğine dikkat çeken Özdemir, daha sonra özetle şunları söyledi:

“ Biz bu planları yapmaya çalıştık. Kesinlikle 10 yıl sonrasını, 20 yıl, 30 yıl sonrasını hedefledik. Gözeterek işlem yapmaya çalıştık. Zaman zaman belki eleştiriler oldu. Bazen belki biz üzüldük. Bazen belki halkımızı üzdük. Bazen hem bizim canımız sıkıldı hem halkımızın. Bizim niyetimiz kimseyi üzmek, kimseyi kırmak değildi. Tabi bir şeyler yaparken mecburen bir taraftan üzülüyorsun, bir taraftan üzüyorsun. Bazen de belki haksızlık yaptık bilemiyorum. Artık bu konuda özellikle de bu tür davranışlar varsa da halkımızdan hakkını helal etmesini istiyorum. Eğer benim hakkım varsa da helal olsun.”

“KARS VAR OLDUĞU İÇİN BİZ BURADA VALİYİZ”

Kars Valisi Günay Özdemir, kendisinin vali olduğu için değil, Kars’ın var olduğu için kendisinin vali olduğunu kaydetti.

Özdemir, “Biz buraya Karslılar olduğu için geldik. Kars olduğu için biz burada valiyiz. Ben vali olduğum için Kars var değildir. Onun için biz Karslıların hizmetindeyiz. Karslıların hizmetinde olmaya çalıştık ve 2 yıl boyunca Karslı gibi yaşamak değil veya Karslı gibi düşünmek değil, ben kendimi Karslı olarak görüyorum. Çünkü burada Karslıların toprağıyla beraber aynı toprağı paylaştık, aynı duyguları paylaştık, aynı kışını, yazını yaşadık 2 yıl boyunca. Ve kalbimizden bir parça bıraktık” şeklinde konuştu.

Kars Valisi Günay Özdemir, bir süre basın mensuplarıyla çay içti ve sohbet etti.
Kaynak: İHA