'Don Kırıcı' Rüzgar Pervanelerinde Yerli Üretim

Narenciye ve sert çekirdek grubu bahçelerinde büyük zararlara yol açan don olaylarına karşı çiftçinin sigortası olarak görülen “don kırıcı” rüzgar pervanelerinde, yerli ürün “Frostguard V-1”in lansmanı yapıldı.

'Don Kırıcı' Rüzgar Pervanelerinde Yerli Üretim
Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü zamanlarda, narenciye başta olmak üzere sert çekirdek grubu bahçelerinde ürünün dondan zarar görmemesi için kullanılan dev rüzgar pervanelerinde yerli üretim görücüye çıktı. Türkiye’de ilk defa Gener Tarımsal Alet Makine San. Tic. Ltd. Şti. tarafından üretilen ve ithal edilen emsallerine göre önemli fiyat ve yakıt avantajı sağlayan “Frostguard V-1”, narenciye bahçesinde uygulamalı olarak çiftçiye tanıtıldı. Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Akdam köyünde gerçekleştirilen lansmana, çok sayıda çiftçi ve bankacı ile sektör temsilcileri katıldı.

SAATTE 10-15 LİTRE YAKIT AJANTAJI

Üretici firma Gener Tarımsal Alet Makine San. Tic. Ltd. Şti. ortaklarından Ali Mennan Ener, yerli üretim don kırıcı rüzgar pervanesinin en önemli özelliklerinden birinin, sağladığı yakıt tasarrufu olduğunu söyledi.

Ener, “RüzgAr pervanemiz, full otomatik bir makine. 1800 devir olmasından dolayı saatte 20 litre yakıyor. Eşdeğerleriyle kıyasladığınızda saatte yaklaşık 12-15 litre arasında avantaja sahip. Birden fazla makinesi olanlar için çok büyük avantaj” diye konuştu.

Ali Mennan Ener, ürünün, sahip olduğu 10.4 metre uzunluğunda kule, 6 metre çapında kanat, Volvo TAD541 serisi motoruyla piyasada yer alan diğer makinelere göre oldukça gelişmiş bir teknolojiye sahip olduğunu belirtti.

KARBON FİBER PERVANE

“Frostguard V-1”in, diğer rüzgar pervanelerinden farklı olarak kanatlarının karbon fiber malzemeden üretildiğini kaydeden Ener, “Karbon fiber, çelikten 8 kat fazla dayanaklılığa sahip olup, 5 kat daha hafiftir. Bu özelliği ile dişli gruplarının daha rahat çalışmasını sağlayarak, yakıt sarfiyatında önemli avantaj sunuyor” dedi.

AKILLI TELEFONLA BAĞLANTI

Gener Tarımsal Alet Makine San. Tic. Ltd. Şti. ortaklarından İbrahim Öngen ise, firma olarak sundukları bir diğer avantajın da kolay ulaşılabilen servis imkanı olduğunu söyledi.

Öngen, şöyle devam etti:

“RüzgAr pervanemiz ’Frostguard V-1‘, istenilen dereceye ayarlandığında otomatik olarak devreye giriyor. Isı sensörü ortam sıcaklığını okuyarak, makinenin devreye girmesini ve kendi kendine kapanmasını sağlıyor. İstenilen durumlarda akıllı telefonlarla bağlantı yapılarak da kontrol edilebiliyor."
Kaynak: İHA