Celal Bayar Bulvarı'nda Yeni Trafik Düzeni

Yeni yapılan Ankara Hızlı Tren Garı’nın giriş ve çıkışını sağlamak amacıyla, TCDD tarafından yapılacak alt geçit inşaatı nedeniyle Celal Bayar Bulvarı’nda yeni oluşacak trafik düzeni için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri çalışmalarına başladı.

Fen işleri yetkilileri, TCDD tarafından yapılacak altgeçit inşaatı yapımı sırasında vatandaşların çok fazla mağdur olmamaları için Bulvarda yeni trafik akışının sağlanması gerektiğini bildirdiler. Bu amaçla; Celal Bayar Bulvarı- Ankara Bulvarı istikameti Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi önünden gelip Alo Cenaze’nin arka kısmından devam ederek trafiğin tekrar Celal Bayar Bulvarı’na bağlanacağını, Celal Bayar Bulvarı- Sıhhiye istikameti trafiğinin ise Ali Suavi Caddesi üzerinden sağlanacağını bildirdiler.

Yeni trafik düzeni için Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi önünden Celal Bayar Bulvarı’na paralel servis yolu açma çalışmaların başladığını bildiren Fen işleri yetkilileri, Ali Suavi Caddesi’nin ise oluşacak trafik yükünü çekebilmesi için altyapı bakımının ve asfalt yenileme çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını belirttiler.

Yetkililer, "Biz Celal Bayar Bulvarı’nda trafiğin yeni akışını sağladıktan sonra, TCDD tarafından alt geçit inşaatı başlayacak. Tahminimize göre okulların kapanmasıyla birlikte inşaat başlamış olur" dediler.
Kaynak: İHA