Barışmak İçin Sürpriz Yaptığı Karısına Kurşun Yağdıran Eşe 11 Yıl 3 Ay Hapis

Diyarbakır’da, barışmak için sürprizler yaptığı eşine kurşun yağdıran eşe, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak, 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Diyarbakır’da yaklaşık 3 yıl önce evlenen Ç.Ş. ve E.Ş., bir süre sonra ayrılarak ayrı evlerde yaşamaya başladı.

Ç.Ş., eşi ile barışmak için geçtiğimiz yıl evlilik yıldönümü olan 11 Kasım 2015 günü gazetecileri de davet ederek parti düzenledi.

Sürprizlerin ardından barışan çift, kısa süre sonra yeniden sorunlar yaşamaya başladı.

Ç.Ş., barışmalarından 45 gün sonra, takip ettiği eşine aracında tabanca ile ateş ederek ağır yaraladı. Vücuduna 6 kurşun isabet eden E.Ş., tedavi altına alınırken, olaydan bir hafta sonra polise teslim olan Ç.Ş., tutuklandı. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede Ç.Ş.’nin eşi kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından 14-23 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Yargılamanın ardından davanın son duruşmasına Ç.Ş. eşi E.Ş. ve tarafların avukatı katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan Ç.Ş., amacının yaralamak bile olmadığını ve pişman olduğunu söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ç.Ş.’ye, eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Eylemin teşebbüs aşamasında kalmasını dikkate alan mahkeme zanlının cezasını 18 yıla indirdi. Ayrıca eylemin haksız tahrik altında işlediğini belirten mahkeme cezanın 13 yıl 6 aya indirilmesine hükmetti. Sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını iyi hal sebebi sayan mahkeme, Ç.Ş.’nin cezasını 11 yıl 3 aya düşürdü.

Ç.Ş.’ye ruhsatsız silah taşımak suçundan bir indirim uygulamadan 2 yıl hapis ve 65 gün karşılığı 3 bin 500 lira adli para cezası verildiği açıklandı.
Kaynak: İHA