Aydemir Derin Siyaset'te Konuştu

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Milletin nabzı ile AK Parti’nin nabzı aynı ritim ve ahenkte atar. Hizmet lisan, üslup ve meşrebimiz, kardeşlik hukuku üzerinedir’ dedi.

Aydemir Derin Siyaset'te Konuştu
AYDEMİR’DEN DERİN SİYASET

TV6’da yayımlanan, Gazeteci Mihriban Başlı’nın yönettiği, gazeteci Mehmet Çatakçı’nın yorumladığı ‘Derin Siyaset’ Programına katılan Milletvekili Aydemir, ülke siyaset gündemini değerlendirdi.

Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi, Paralel Yapı ve Terörle Mücadele, Gezi Olayları, Kabine Değişikliği, Erken Seçim, Alman Federal Meclisi yaklaşımının ele alındığı programda, gündeme değgin tespitlerde bulunan Milletvekili Aydemir, Türkiye’nin 2023 hedefine emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

SİYASETTE AK YAKLAŞIM

Siyasette AK Yaklaşımı tarif eden Milletvekili Aydemir, 2002-2016 sürecinde Türkiye’de reform düzeyinde atılımlar yapıldığı, her alanda yatırımlarla Yeni Türkiye vizyonu oluşturulduğunu kaydederek, ’14 yılda 100 yıla bedel hizmet vermenin sırrı, AK Davanın hak eksenli üslubu, ‘önce insan’ odaklı siyaset disiplini, gönüller yapmak prensibidir.’ dedi.

AK NÖBET

Gazeteci Mehmet Çatakçı’nın Genel Başkan ve Başbakanlık değişimi konusundaki sualini cevaplandıran Milletvekili Aydemir, AK Parti’de ‘ben’ değil ‘biz’ anlayışının hakim olduğunu belirterek, ‘AK Parti’nin ülke siyasetinde bir milattır. Gücünü yüce milletimizin görkemli geçmişini şekillendiren değerlerden alır. İfade ettiği AK Dava, 2023, 2053, 20171’lerle kaydedilebilecek bir ufuk yürüyüşüdür. Bu süreçte yaşanan nöbet değişimleri gayet tabiidir. AK Dava’nın mümtaz liderince belirlenen istikamette nefisler değil, milletin geleceği önemlidir. O sebeple bizde feragat ve fedakarlık esastır.” kaydını düştü.

BAŞBAKAN YILDIRIM TARİFİ

Milletvekili Aydemir, AK Dava Liderinin çizdiği çerçeve içinde, Marmararay’dan Osmangazi Köprüsü’ne, Yüksek Hızlı Trenden Ovitlere, Koplara, Her ilde havalimanından İpekyolu ulaşım projelerine, Avrupa’dan Asya’ya, Asya’dan Avrupa’ya bir ulaşım inkılabına, Bir ulaştırma ve bayındırlık reformuna mimarlık eden Başbakan Yıldırım’ın bir vizyoner, saygın bir devlet ve siyaset adamı olduğunu vurguladı.

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ

Önceliklerinin Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi olduğunu hatırlatan Milletvekili Aydemir, mevcut anayasanın bir vesayet yapılanması olduğunu, çağdaş özgürlükler ve değişimleri ifade edemediğini aktararak, ‘Biz ‘Yeter Söz Milletindir’ gerçeğine gönül vermişiz. Yeni Anayasa vesayetleri değil, milli iradeyi, halkın ruhunu daha fazla öne çıkarmalı. “ dedi.

YÖNETİMDE BİRLİK, DEVLETTE DİRLİK

Başkanlık sisteminin mutlak bir gereklilik olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, ‘Türk Tipi Başkanlık gündemine atıfta bulunarak, ‘Dünya ekonomisine yön veren devletlerde uygulanan sistemin, Türkiye’de de esas hale gelmesi artık şart olmuştur. Yönetimde birliği sağlayacak Başkanlık Sistemi parlamento ile daha uyumlu bir yönetimi esas alıyor. Türkiye’nin bu sisteme geçmesi kaçınılmazdır’ ifadesini kullandı.

PARALEL YAPI

AK Parti’nin bir yanda ülkenin imarı, bayındır hale gelmesi için hayatın her alanında yatırımlara yoğunlaştığını, diğer yandan da bu gelişmelerin önünü kesmeyi amaçlayan terörle mücadele yürüttüğünü söyleyen Milletvekili Aydemir, Paralel Yapı ve bölücü örgütün millet gündem ve hafızasından silinmesi yolunda kararlı bir politika izlendiğini anlattı.

GEZİ OLAYLARI

AK Parti’nin Türkiye için ufuk oluşturan, çağdaş bir vizyon kazandıran, küresel ölçekte ekonomisi ve Manasıyla Büyük Türkiye Gerçeği ilgi ve doğrusunu kaydeden, atılımlarını kesintiye uğratmak amacıyla terör odaklı bir karşıtlık peyda edildiğini belirten Milletvekili Aydemir, bu manada Gezi olaylarının bir darbe girişimi olduğunu söyledi.

1960’lar sürecinde de Türkiye’nin gelişmesine muhalif güçlerin aynı yolu takip ettiklerini, Merhum Menderes’in önünü kesildiğini hatırlatan Aydemir, gezi olaylarında aynı amaca hizmet edenlerin bu kez milli iradenin kararlılığı karşısında yenik düştüğünü ve ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlerin mağlup olduklarını vurguladı.
Kaynak: İHA