AK Parti Milletvekili Beyribey'den Soykırımı Tanımlayan Karar Tepki!

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, Alman Federal Meclisi’nin Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını "soykırım" olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi.

AK Parti Milletvekili Beyribey'den Soykırımı Tanımlayan Karar Tepki!
Milletvekili Selahattin Beyribey, Alman Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını "Sözde Ermeni soykırımı" olarak niteleyen tasarının kabul edilmesini kınıyorum” dedi.

“ERMENİLER KARS’TA 30 BİN VATANDAŞI DİRİ DİRİ YAKTI”

Kars’ın Rus İşgalinde kaldığı 1877-1878 yıllarında Ermenilerin diri diri 30 bin kişi ateş vererek yaktıklarını ifade eden AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, “Osmanlı Rus savaşından (1877-1878) sonra Kars’ın Rus işgalinde kaldığı yıllarda Ermenilerin, kentte toplam 30.000 kişiyi yaktığını, böyle bir zulümden en çok mezalim görmüşse, ecdadımız görmüştür” diye konuştu.

Savaşlar her zaman acı olmuştur ve 1915 olayları da Kars Halkı için acı ve zulüm dolu yıllardır, eğer bir soykırım yapılmışsa bu soykırım Kars halkına yapılmıştır diyen Beyribey, “Bugün bu "Sözde Ermeni soykırımını" onaylayan Alman Federal Meclisi “şiddetle kınıyorum. Sözde "Ermeni soykırımı" iddialarını kabul eden Almanya Federal Meclisi’nin iradesini kendilerine iade ediyorum. "Tarihleri soykırımla dolu olanlar bizim milletimizin tarihini karalayamaz. bu konuda Almanya’nın aynaya bakması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA